A Társaság kiosztotta a logisztikai és beszerzési kiválóság díjait

Kiváló teljesítményű szakemberek és projektek kerültek elismerésre

 

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság hagyományaihoz híven 2020-ban is meghirdette az Év Logisztikai Menedzsere, az Év Beszerzési Csapata és a Logisztikai Kiválóság Díjat.

A Társaság a pályázati határidőt a COVID miatt, az őszi időszak helyett az év elejéig meghosszabbította és a helyzethez alkalmazkodva módosította a kihirdetés és átadás körülményeit is. Ez a szakma – érthető okokból – rivaldafénybe került az elmúlt évben, és ahogy akkor és várhatóan idén is számtalan kiemelkedő teljesítménnyel bizonyítja helytállását és fontosságát az élet számos területén.

Az MLBKT kiválóság pályázataival szeretné széles körben megismertetni és elismerni ezeket a kiemelkedő eredményeket, ezért is tartotta fontosnak, hogy a nehezítő körülmények ellenére is meghirdesse és odaítélje a díjakat.

Az MLBKT Elnöksége 2021. április 7-i ülésén hozott döntése értelmében a 2020-as év kiválóság díjait a következő pályázatok nyerték el:

Az Év Logisztikai Menedzsere: Dene László, a Bellis Egészségtár Kft. ügyvezető igazgatója

Az Év Beszerzési Csapata: Robert Bosch Kft. Indirekt Beszerzési Csapata

Logisztikai Kiválóság Díj 2020: Az Evotrex Zrt. és a Quehenberger Logistics HU Kft. okosraktár projektje

Logisztikai Kiválóság Díj Elismerő Oklevél: Budapest Airport: BUD Cargo City projektje

A díjazottak az MLBKT két, tavaszi eseményén mutatják be pályázataikat („Beszerzési Konferencia 2021” május 12-én, és az MLBKT éves közgyűlése május 26-án), a díj átadására a nyár végén tervezett 30 éves MLBKT jubileumi eseményen kerül sor.

 

Dene László, az Év Logisztikai Menedzsere

Az Év Logisztikai Menedzserének a neves szaktekintélyekből álló bíráló bizottság Dene Lászlót, a Bellis Egészségtár Kft. ügyvezető igazgatóját, az MLBKT Gyógyszeripari Tagozatának vezetőségi tagját választotta meg. László az elmúlt 5 évben az általa irányított vállalat esetén 60%-os forgalmi bővülést ért el és több nagy sikeres projektet is vezetett. Ilyen projekt volt többek között egy új raktárépület tervezése és felépítése egy zöldmezős beruházás keretében, az új raktárhoz tartozó raktártechnológia megtervezése, a raktár átköltöztetése, valamint egy új vállalatirányítási rendszer és egy új raktár vezérlési rendszer bevezetése is a koronavírus-járvány alatt. László aktív résztvevője a szakmai közéletnek is, a Gyógyszeripari Tagozat mellett elnökségi tagja a Gyógyszernagykereskedők Szövetségének (GYNSZ), valamint az Európai Gyógyszernagykereskedők Szövetségénél (GIRP) a technikai bizottság tagja.

 

A Robert Bosch Kft. Indirekt Beszerzési csapata is elismerésben részesült

Az MLBKT 2021-ben a Robert Bosch Kft. „Globális/centralizált Indirekt Beszerzési Szervezet magyarországi Beszerzési Csapatának” ítélte oda az „Év Beszerzési Csapata” díjat. A Bosch indirekt beszerzési szervezete a Bosch „Global Business Services” egység része, melynek elsődleges célja a folyamatok egyszerűsítése, a folyamatban résztvevők közötti együttműködés erősítése, ezzel a versenyképesség növelése az ügyfélorientált szemléletmód mellett. A csapat sikerét – többek között – mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kategóriánként megvalósult a stratégiai beszerzési igények és operatív beszerzési feladatok kezelése a telephelyektől függetlenül, valamint önkiszolgáló megoldások nyújtása a belső ügyfelek (beszerzési igénylők) számára.

 

Kiosztásra került a Logisztikai Kiválóság Díj

Az idei évben az Evotrex Zrt. és a Quehenberger Logistics HU Kft. közös projektje „Helyfüggő okosraktár szolgáltatások kialakítása és bevezetése a raktárlogisztikai folyamatok anyagmozgatási és tárhelykezelési optimalizációjára” címmel nyerte el a Logisztikai Kiválóság Díjat. A megoldás jelentősége, hogy bármely logisztikai cégnél fennálló hasonló és régóta folyamatosan anyagi veszteségeket okozó problémaköröket old fel, mint például: targonca ütközése, targonca napi/heti/havi használatáról riporting, csomag vagy targonca útvonalának feltérképezése, ember lokalizációja, targoncák vagy belső szállítóeszközök legjellemzőbb mozgásának feltérképezése. Az összegyűjtött adatokból mintázatok és szabályszerűségek állapíthatók meg, melyek segítik a menedzsment döntéseket és ezeken keresztül azonnal láthatóvá válnak a belső folyamatok.

 

Elismerő oklevélben részesült a BUD Cargo City projekt

Rendhagyó módon, a Logisztikai Kiválóság Díj kategóriában elismerő oklevelet érdemelt ki a Budapest Airport Zrt. BUD Cargo City projektje. Ennek részeként 21 200 négyzetméteres raktárcsarnok és irodai rész került kialakításra, valamint 11 650 négyzetméteres speditőrépület, és egy 32 000 m2-es cargo forgalmi előtér. Ez a légiárukezelő komplexum a cargo forgalom minden eddiginél hatékonyabb kiszolgálását teszi lehetővé azáltal, hogy közösségi teret hozott létre, ahol árukezelő cégek, speditőrök, légitársaságok és hatóságok egy időben, egy helyen tudnak együttműködni a mindennapi munka során. A fejlesztés komplexitásában nagyszerű, hiszen nemzetgazdasági jelentősége mellett kiemelkedő a környezetterhelés csökkentő hatása is.

 

Az MLBKT gratulál minden díjazottnak és örömmel ismeri el a győztesek szakmai elhivatottságát és nagyszerű teljesítményét és egyben szeretné megragadni az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy 2021-ben is várja a jelölést a nagyra értékelt szakemberek vagy projektek esetén. Amennyiben van a látókörében ilyen személy, jelezze a logisztika@logisztika.hu e-mail címen.