Sok bevételhez juthat újrahasznosításból a Renault

A Renault számításai szerint az évtized végére évi egymilliárd euró bevételt generálhat számára a jövőben elindítandó, újrahasznosítással foglalkozó üzletága.

„Ezek a tevékenységek 2025-re évi 200 millió euró bevételt fognak generálni” – idézi a Reuters Luca de Meo Renault-vezérigazgatót, aki nemrég az OEM franciaországi Flins-ben található gyárában tett látogatást

A Renault tavaly ősszel jelentette be, hogy a Párizstól nem messze lévő egységet a körkörös gazdaság szellemében alakítja át 2024-gyel bezárólag. A létesítményben többek között leselejtezett autókat fognak szétbontani még használható alkatrészeket keresve, illetve használt akkumulátorok újbóli felhasználásra való előkészítését fogják végezni.

Renault Zoe és Nissan Micra modelleket még néhány évig gyártó üzem már folyamatban lévő átalakítása fontos elemét képzi a Renault 2020-as átalakítási tervének, aminek célja a költségek csökkentése és a nyereségesség javítása.

A Renault a használt járművek élettartamának kitolását is magába foglaló körforgásos tevékenységeket később Flins-en kívül is el fogja indítani. Ahogy azt az autopro.hu is megírta, nemrég jelentették be, hogy a spanyolországi Sevillában ebből a célból fog új üzem épülni.