Hat kulcsfontosságú trend, amely hatással lesz a globális ellátási láncokra 2022-ben

Itt az új év, mindannyian tele vagyunk tervekkel, célokkal. A KPMG górcső alá vette, hogy melyek azok a kulcsfontosságú trendek, amelyek hatással lesz 2022-ben a globális ellátási láncokra a logisztikai zavaroktól a munkaerőig.

A közelmúltbeli járvány az értéklánc minden részét érintette, a nyersanyagbeszerzéstől a végfelhasználóig. A világ legtöbb vállalatának kereskedelmi, működési, pénzügyi és szervezeti rugalmasságát próbára teszi. A COVID-19 számos szervezet számára rávilágított a kockázatokra és az ellenálló képesség hiányosságaira. A vezérigazgatók élen kívánnak járni a zavarok és az innováció terén, a KPMG által készített 2021 CEO Outlook tanulmánya szerint 67 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy növelni fogják a zavarészlelési és innovációs folyamatokba való befektetést.

Mivel a COVID-19 hatásai továbbra is hatással vannak a globális ellátási láncra, hogyan törekedjenek a vállalkozásoknak arra, hogy ellátási láncaikba beépítsék a rugalmasságot a jövőben? A KPMG összefoglalt és bemutatott néhány olyan jelentős zavart, amelyek az ellátási láncokat és stratégiákat érintik, és azokat a stratégiákat, amelyeket a vezető szervezetek gyorsan bevezetnek a rugalmasság és agilitás növelése érdekében.

A teljes cikk az alábbi linken elérhető.

Forrás: KPMG