KIDERÜLT KIK VOLTAK 2021-BEN A BESZERZÉSI ÉS LOGISZTIKAI SZAKMA KIVÁLÓSÁGAI

KIDERÜLT KIK VOLTAK 2021-BEN A BESZERZÉSI ÉS LOGISZTIKAI SZAKMA KIVÁLÓSÁGAI

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) évek óta több kategóriában is meghirdeti a magyar beszerzési és logisztikai szakma legnívósabb díjait. Az MLBKT kiválóság pályázatainak célja, hogy széleskörben megismertesse és elismerje a tehetséget, a példaértékű szakmai tudást, valamint a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítsa az ellátásilánc-menedzsment területén tevékenykedő elhivatott személyeknek, sikeresen megvalósult projekteknek, cégeknek hiszen mindenki számára példaképül szolgálhatnak.

Az eseményen készült fotókat itt tekintheti meg.

2021-ben a Logisztikai Kiválóság Díj nyertes vállalatai: Master Good Kft. / Gamma Digital Kft. közös projektje

 

Pályamű címe: Raktárautomatizálás a Master Good kisvárdai és petneházi telephelyein

Az idei évben az Master Good és a Gamma Digital Kft. közös pályázata „Raktárautomatizálás a Master Good kisvárdai és petneházi telephelyein” címmel nyerte el a Logisztikai Kiválóság Díjat, a magas színvonalú és nagy volumenű beruházás kiváló megvalósításáért és az ehhez szükséges rendszerintegrátori tevékenységért.

2020 -2021- ben a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. nagyszabású beruházások eredményeként Európa egyik legjelentősebb baromfi vágóhídját és továbbfeldolgozó üzemét hozta létre Kisvárdán és a közeli Petneházán. A beruházások egyik legfontosabb eleme az a két, önmagában is komplex automata raktári és anyagmozgató rendszer volt, amelyeket egy szintén magyar tulajdonú vállalkozás, a Gamma Digital Kft. valósított meg. A beruházások révén egy európai viszonylatban is élenjáró, teljesen automatizált gyártó és anyagmozgató rendszerek komplex együttese jött létre az északkelet-magyarországi régióban.

2021-ben az Év Beszerzési Menedzsere Szőcs Gábor

A neves szaktekintélyekből álló bíráló bizottság a 2021-es Év Beszerzési Menedzserének Szőcs Gábort, a Bonafarm Zrt. műszaki beszerzési és támogatási igazgatóját választotta meg.

Szőcs Gábor a Bonafarm Csoport beruházás beszerzési területének kialakításához egyedi és innovatív megoldást alkalmazott. A vállalatcsoportnál egy teljesen új területet alakított ki és épített fel az alapoktól, amely az elmúlt 3 évben sikeresen felnőtt az elvárt szintre, sőt, az új szemléletmód alkalmazásával túl is szárnyalta az előzetesen megfogalmazott célokat. Az általa kitalált és bevezetett innovatív módszertannak köszönhetően a beruházásokra kivitelezőként tekintenek és kontrollálják a teljes beszerzési folyamatot. A fejlődés folyamatos, a múltbeli tenderek során szerzett tapasztalatokat beépítik az új beruházások projektjeibe. Ezzel az eljárással a jelenlegi szolgáltatói piacon nemcsak a kivitelezés ütemezését tartják kordában, hanem jelentős megtakarítást is képesek elérni.

A 2021-es Év Beszerzési Csapata: Continental Automotive Hungary Kft. NPM PEES csoportja (Non-Production Materials Production Equipment & Engineering Service)

A Kékesi-Palya Tímea Team leader által vezetett csapat számos innovációt hajtott végre agilis módszertannal. Kezdeményezésükre egy cégcsoport szinten is egyedülálló applikációt fejlesztettek, amely a termelőgépek műszaki hibabejelentésére és a hibák nyomon követesére szolgál. A beszállítók értékelését projektenként végzik, amely így sokkal hatékonyabb és eredményesebb. Ezzel a megoldással kiléptek a beszerzés megszokott tevékenységi köréből, új dimenziót és együttműködési lehetőségeket nyitottak, a klasszikus beszerzési tevékenységen felül újfajta előnyöket nyújtó megoldást szállítanak a mérnöki csapatok felé. Az újításokhoz szükséges erőforrásokat kitűnő és példaértékű stakeholder menedzsmenttel szerezték meg.

Az Év Logisztikai Menedzsere: Kossuth József, cargo vezető, Budapest Airport Zrt. (BUD)

A 2021-es Év Logisztikai Menedzsere díjat ezúttal Kossuth Józsefnek, a Budapest Airport cargo vezetőjének ítélte az MLBKT bizottsága. József 2003-tól dolgozik a Budapest Airportnál különböző pozíciókban, 2014 óta pedig légiáruszállítási területen. Jelenleg a cég cargo vezetője. Munkájának köszönhetően a Budapest Airport légiáruszállítási környezetének jelentős fejlesztése, világszínvonalú cargo infrastruktúra kialakítása, a BUD Cargo City, valamint annak átadása valósulhatott meg. Munkája egyik fókuszpontja a cargo működése szempontjából kulcsfontosságú piaci résztvevők működésének összehangolása, de kiemelkedő szerepe volt 2020-2021-ben a Covid-19 okozta új helyzetben a Budapest Airport légiáruszállításának zavartalan fenntartásában, valamint a légijáratok működéséhez a Covid-19 elleni védekezésben nyújtott támogatásában. Az MLBKT Gyógyszeripari Tagozatával közösen hozzájárult a gyógyszerlogisztikai légiáruszállítási környezetének fejlesztéséhez. Munkájának vitathatatlan eredménye, hogy 2021-ben 35 százalékos cargo áruforgalom növekedéssel, és 5 év alatt megduplázva a reptér cargo közösség áruforgalmát a BUD nemzetközi repülőtér kiemelkedően jól teljesít a regionális versenytársakhoz képest.

Logisztikai Kiválóság Díj Elismerő Oklevél:

  • LOGI-KOM Kft.
  • Webshippy Kft.

Elismerő oklevélben részesült a Logi-Kom Kft. és a Webshippy Kft.

Rendhagyó módon, a Logisztikai Kiválóság Díj kategóriában két pályázat is elismerő oklevelet érdemelt ki.

A LOGI-KOM Kft. használati mintaoltalommal védett találmányával, a Logi-Kocsi nevű termékével érdemelte ki az elismerést. A Logi-Kocsi rendszer a vonatos beltéri anyagmozgató eszközök továbbfejlesztett változata, amelynek fejlesztésével a cég célja az volt, hogy teljesen nyomkövető, mégis egyszerű rendszert hozzanak létre, de számos, más – például az ergonómia és a munkavédelem – tekintetében is előre mutató logisztikai megoldás született. A Logi-Kocsi innovációja, hogy úgy köti össze a szokványos E keretes vontatmányokat, hogy a vontatmány ugyanazon az íven forduljon, mint a vontató. Mindezt teljesen mechanikai megoldásokkal éri el, míg a piac ezt a működési hatékonyságot csak vezérelt (nem tisztán mechanikai) megoldásokkal képes megvalósítani. A Logi-Kocsi olcsón előállítható, és egyszerűen karbantartható, robusztus eszköz.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Webshippy megváltozott üzleti kihívásokra való gyors és magas színvonalú reagálásért, a hazai viszonylatban elsőként megvalósított fulfillment megoldásért, a régió legmodernebb robotrendszerének kiépítési projektjéért veheti át az elismerést. A projektjük régiós szinten is újdonságnak számít, hiszen egyetlen fulfillment centerben sem érhető el ilyen robottechnológia. Ezáltal bármilyen méretű e-kereskedelmi vállalkozás számára lehetővé válik a rendelésteljesítés magasabb szintre emelése. A hatékonyság javítása mellett a pontosság, illetve a munkavállalók munkakörülményeinek javítása is fontos szempont volt, valamint a rendszer segítségével könnyebben áthidalhatóak a csomagszámok szezonális ingadozásai is.

Az MLBKT elismerő oklevéllel jutalmazza a Hungaropharma Zrt.-t, a Covid-19 járvány elleni védekezésben betöltött különleges szerepéért és a feladatok kiemelkedő és magas színvonalú elvégzéséért.

Gratulálunk minden díjazottnak, örömmel ismerjük el a győztesek szakmai elhivatottságát és nagyszerű teljesítményét. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2022-ben is várjuk a jelölést a nagyra értékelt szakemberek vagy projektek esetén, a pályázat részleteiről honlapunkon értesülhetnek az érdeklődők.