Kiterjesztett Gyártói Felelősség – EPR Webinár

2023. május 3., 16:30-18:00

Helyszín: MS Teams

Új előírások a gyártókra, forgalmazókra és logisztikai szolgáltatókra.

Magyarországon 2023. július 1-től kerül sor a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) bevezetésére. Ezzel párhuzamosan a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos szabályok is megváltoznak. Az új rendszer célja, hogy az EU-s előírásoknak megfelelően áttérjünk a körforgásos gazdaságra, és a keletkező hulladék minimálisra csökkenjen.

Várjuk webinárunkon!

Előadók:

Gombás Otilia, szakértő, J&J Center Kft.

Malomsoki Tibor, szakértő, J&J Center Kft.

Kiket várunk?

Az új EPR rendszer szinte minden gazdálkodót érint, hiszen a körforgásos termékek gyártói, forgalomba hozói, felhasználói fogják viselni a pénzügyi felelősséget a termék hulladékká válását követő hulladékkezelésért. A webinárium elsősorban gyártó vállalatok és logisztikai szolgáltatók vezetőinek lesz hasznos, de érinthet mindenkit, akik például külföldről beszerzett termékek csomagolását bontják le.

Mire számíthat?

Gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be, hogy mik az ERP köteles termékek, kik lesznek a kötelezettek, milyen kötelezettségek merülnek fel. A webinárium második felében a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján válaszolunk a feltett kérdésekre.

Részvételi díj:

    • MLBKT tagok részére ingyenes
    • Nem MLBKT tagok részére, akik a jelentkezéssel egyidejűleg csatlakoznak a tagsághoz, a tagsági díj befizetésével a részvétel ingyenes.
      Tagsági regisztráció itt >>> http://logisztika.hu/tagoknak/
    • Nem MLBKT tagok részére: 8.000,- Ft+ÁFA

Ha még nem tagunk, de szeretne részt venni Társaságunk eseményein, csatlakozzon az MLBKT tagjainak sorába még ma és a jövőben ingyenesen vagy kedvezményes áron vehet részt a programjainkon!

Jelentkezési határidő: 2023. május 3., 12.00 óra

 

Az online belépő kódot az esemény napján, a kora délutáni órákban küldjük e-mailben.

 

Amennyiben a regisztráció során bármilyen nehézségbe ütközik,

jelezze az edit.horvath@logisztika.hu e-mail címen.