Új tagozattal bővült az MLBKT

2023. május 8-án megalakult az MLBKT Fenntartható City Logisztika Tagozata.

 

A BKK kezdeményezésére, melyet az MLBKT elnöksége elfogadott és jóváhagyott, a logisztika új, izgalmas és számos lehetőséget, szabályozási pontokat rejtő Tagozata kezdte meg működését, ezzel színesítve az MLBKT tagozati életét.

 

A Tagozat alapításnak, létrejöttének elsődleges célja, hogy a city logisztikában aktív tevékenységet folytató cégek szakemberei, illetve a városi közlekedés szabályozásában közvetlenül vagy közvetve érintett vállalatok, kutatóintézmények számára megteremtse azt a fórumot, ahol a szereplőknek lehetőségük van a city logisztikát, teherforgalmi korlátozásokat érintő tervezett fejlesztési irányokat, szabályozási szempontokat megismerni, megvitatni és együtt gondolkodással javaslatokat megfogalmazni. A Tagozat lehetőséget nyújt a best practice tapasztalatok megosztására bizalmas körben.

 

A Tagozat kiemelt célja a fenntartható, környezettudatos, hatékony városi áruellátási rendszerek kialakításának és működésének támogatása.

 

Alapító tagok:

A tagozat vezetőjének Strang Tamást (BKK Közlekedési Központ Zrt.) választották.

A tagozat tervei között szerepelnek:

  • szakmai workshopok szervezése a készülő Fenntartható Városi Logisztikai Tervhez kapcsolódóan
  • city logisztikát támogató programok, mintabeavatkozások kezdeményezése és támogatása
  • hazai és nemzetközi jó gyakorlatok megosztása

 

Amennyiben érintett a témában, szeretne hasznosan hozzájárulni a Tagozat céljaiban megfogalmazott területek alakításában, csatlakozzon a Fenntartható City Logisztika Tagozathoz. A tagozathoz való csatlakozás feltétele az érvényes MLBKT tagság.

 

A Tagozat első rendezvényéről hamarosan hírt adunk, kérjük figyelje hírlevelünket, honlapunkat!