A legújabb raktártechnológiával bővíti Pátyra tervezett bázisát Európa egyik vezető szállítmányozási és logisztikai vállalata

Már a használatbavétel előtt a bővítés mellett döntött a Gebrüder Weiss (GW) a HelloParks Páty épülő PT2-es csarnokában, ahova korábban már 22 ezer négyzetméterről szóló megállapodást írt alá az ipari ingatlanfejlesztővel. A társaság hamarosan birtokba vehető bérleménye így összesen 32 ezer négyzetméteresre nő, ami egyben azt is jelenti, hogy az iparág egyik meghatározó vállalata a HelloParks ügyfélportfóliójának legnagyobb szereplője lesz.

 

A friss megállapodás értelmében a 42 ezer négyzetméteres, 2024 második negyedévében elkészülő ipari ingatlan területének több mint 76 százalékát használja majd a cég a nyárra tervezett beköltözést követően. A Magyarország számos pontján, összesen több mint 90 ezer négyzetméteres kapacitással rendelkező GW a bővüléssel a megrendelői működésének hatékonyságát is növeli.

 

A Gebrüder Weiss cégcsoport számára stratégiailag fontos új logisztikai bázis az új üzletszerzés kiemelt helyszínévé válhat a meglévő központ mellett. A lokáció és a szolgáltatási minőség tekintetében egyaránt igyekeztünk optimális megoldást választani operációnk számára. Az új helyszínen a legújabb raktártechnológia alkalmazásával is növelni tudjuk a hatékonyságot”mondta Bencsics Balázs a GW országos logisztikai termékmenedzsere a bővülés kapcsán.

 

A piacon dinamikusan növekvő HelloParks a PT2-es csarnokkal már a 8. spekulatív fejlesztésű épületének kivitelezési munkálatait folytatja Magyarországon. Ez lesz a cég első olyan épülete, amely kizárólag hőszivattyús rendszerrel működik majd. A vállalat jelenleg építés alatt álló raktárcsarnokai, ahogy a PT2 is, kizárólag a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítésének eléréséhez szükséges előírásoknak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek. Az ipari ingatlan közvetlenül az 58 ezer négyzetméteres PT1 szomszédságában épül, amely a közelmúltban érdemelte ki az Outstanding minősítést Design Stage-ben, és már folyamatban van a Construction Stage minősítés megszerzése is. Ennek megfelelően a HelloParks MG3 raktárcsarnok után a PT1 már a második olyan fejlesztése lehet a társaságnak ebben a kategóriában, ami eléri a legmagasabb fenntarthatósági értékelést. Magyarországon egyedül a HelloParks fejleszt ipari ingatlanokat ilyen szigorú elvárások mentén, amelyeknek világszinten is csak az épületek kevesebb mint 3 százaléka felel meg.

 

A vállalat 2023-ban négy új épületet adott át összesen 174 ezer négyzetméteren, a pátyi PT1 mellett Maglódon az MG3, Fóton pedig az FT6 és az FT2 csarnok készült el. Jelenleg három fejlesztésük van folyamatban, egy Alsónémediben, kettő pedig a HelloParks Páty területén, ahol a második negyedévben átadásra kerülő PT2 mellet már megkezdődött a 42 ezer négyzetméteres Big Box típusú PT3 kivitelezése is. A három ipari ingatlanban már összesen 106 ezer négyzetméter talált bérlőre. A Gebrüder Weiss mellett számos jelentős nemzetközi vállalat döntött a HelloParks Páty mellett: a német dm üzletlánc 2023 novemberében vette át 18 ezer négyzetméteres raktárát a PT1-ben, majd ugyanebbe az épületbe költözött be 2024 elején a DHL Group részét képező DHL Supply Chain, 20 ezer négyzetméteres területre, a TRANSDANUBIA pedig összesen 24 ezer négyzetméter raktár- és irodaterületet vesz ki az év utolsó negyedében elkészülő PT3-as raktárcsarnokban.

 

„A parkon belüli bővülés lehetőségének biztosítása bérlőink számára a kezdetektől fogva fontos elem volt fenntartható megaparkokra vonatkozó üzleti koncepciónkban. Jó látni, hogy már most valóra válik ez az elképzelésünk és partnereink velünk együtt növekednek, amihez minden feltétel adott” – emelte ki Pozderka István, a HelloParks üzletfejlesztési igazgatója és társalapító partnere. „A hatékony operáció kialakítását és a környezetvédelmi célkitűzések elérését lehetővé tevő fejlesztéseink mintaszerű megvalósításában kulcsszerepet játszik szakértő csapatunk, akik a bérlők és a színvonalas üzemeltetés mindennapi támogatásából is kiveszik a részüket” – tette hozzá.

 

 

Forrás: NOGUCHI x