MI vezérelte logisztika – Hogyan tovább?

A logisztika jövője itt kezdődik!

Ismerd meg az MI legújabb stratégiáit és megoldásait az MI szeminárium sorozatunk első állomásán, az MI vezérelte logisztika elnevezésű tréningünkön. 

A Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság büszkén mutatja be Magyarország első, kifejezetten a logisztikára épülő Mesterséges Intelligencia képzéssorozatát, amelyet a Qamcom  szakértőivel közösen szervezünk. 

Fedezd fel a lehetőségeket!

Hogyan lehet az MI-vel új szintre emelni vállalatod logisztikai működését.
Jelentkezz most, és legyél részese képzésünknek, amely garantáltan bővíti tudásodat és látókörödet a logisztika világában.  

 

Kiknek szól a képzés?
Ügyvezetőknek, logisztikai vezetőknek és minden innovatív szakembernek, aki szeretné kihozni a maximumot vállalatából az MI technológiák segítségével.


MIKOR?

2024. május 8. 9:00-16:30

HOL?

Hotel Benczúr Budapest

JELENTKEZZ!

Határidő: 2024. április 30.

Miért kihagyhatatlan ez a képzés?

  • Szakértői betekintés: Fülöp Géza, Kiss Attila és Salló György a Qamcom-tól vezetnek be téged az MI lehetőségeibe, és bemutatják, hogyan változtathatja meg a mesterséges intelligencia a logisztikai szektor jövőjét. 
  • Stratégiai megközelítés: A Mesterséges Intelligencia nem csupán egy újabb IT-megoldás; olyan mélyreható változásokat hoz, amelyek minden szinten érintik a vállalatokat. Ezért fontos, hogy a vállalati vezetők is átlássák az MI legfőbb vonatkozásait és annak stratégiai jelentőségét a logisztika több ágában. Az MI használata ma még versenyelőny, az később már alap lesz, így azok a vállalatok, akik nem foglalkoznak a témával, menthetetlenül lemaradnak. 
  • Gyakorlati alkalmazások: Konkrét példákon és esettanulmányokon keresztül mutatjuk be, hogyan lehet sikeresen integrálni és alkalmazni az MI-t a logisztikai folyamatokban. A cél, hogy minden résztvevő konkrét ötletekkel távozzon, melyeket saját vállalatánál azonnal alkalmazhat. 
  • Interaktív élmény: Élő előadásokkal, workshopokkal és panelbeszélgetésekkel várunk, ahol megtanulhatod az MI legújabb trendjeit és technikáit. 
  • Hálózatépítés: Találkozz hasonlóan gondolkodó szakemberekkel és vezetőkkel egy inspiráló környezetben, ahol megoszthatjátok egymással tudásotokat és tapasztalataitokat. 

Nézd meg ajánló videónkat a képzésről!

Tematika

1. Modul: Bevezetés az MI-be és szemléletformálás: (Fülöp Géza)

  • Az MI alapjai és története.
  • MI és más okos megoldások (gyakorlati példák, felhasználási esetek)
  • Releváns üzleti előnyök az MI használatával
  • Hogy viszonyuljunk az MI-hez: reális remények és félelmek
  • Jogi aspektusok (EU AI Act)
  • Az MI jövője
  • Környezeti fenntarthatóság (Hogyan segíthet az MI az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében a szállítási és logisztikai folyamatok optimalizálásával?)

2. Modul: Az MI, mint alkotó(társ) – Generatív Mesterséges Intelligencia (GenAI) (Kiss Attila)

  • Dokumentumok és egyéb szövegek generálása
  • Ábrák és képek generálása
  • Chatbotok és virtuális asszisztensek, amelyek segíthetnek az ügyfélszolgálaton és az információátadásban.

3. Modul: Az MI, mint problémamegoldó eszköztár a logisztikában (Salló György)

  • Előrejelzés és készletezési döntések. (Hogyan segíthet az MI a pontosabb készletprognózisok készítésében?)
  • Hogyan képesek az MI algoritmusok optimalizálni a szállítási útvonalakat és időtartamokat? Telemetria és optimalizálás.
  • Predictive Maintenance / Előrejelző karbantartás (Hogyan segíthet az MI az eszközök és járművek karbantartási szükségességének előrejelzésében, csökkentve a váratlan leállásokat?)
  • MI és a minőségellenőrzés: gépi látás (Hogyan kapcsoljuk be az MI-t az automatizált minőségellenőrzésbe, beleértve a csomagolást és termékeket is?)
  • MI és a biztonsági szolgálat: gépi látás és robotika (Hogyan lehet gépi látással feljavítani ingatlanjaink, raktáraink biztonsági felügyeletét?)

4. Modul: Az MI a vállalatvezetésben (Salló György vagy Kiss Attila)

  • LLM alapú adatkezelés, grafikonszerkesztés
  • Predikció (forecasting), folyamatelemzés
  • Hálózatelemzés
  • Hírkivonatok automatikus szerkesztése
  • MI a gyakorlatban: Case study-k és Best practice-ek:
  • Globális vállalatok MI-siker történetei

Szakértőink

Fülöp Géza, PhD, eredetileg fizikus háttérrel két évtizednyi telekommunikációban, űriparban és az IT világában szerzett tapasztalatokkal felvértezve a svéd Qamcom Research & Technology közép-európai leányvállalatát vezeti.

Géza szerint egy új technológiának akkor van létjogosultsága, ha segít világunkat jobbá, fenntarthatóbbá vagy biztonságosabbá tenni. 

A Mesterséges Intelligenciában meg van a potenciál a jóra és ezért érdemes foglalkozni vele.

Kiss Attila 5 éve csatlakozott a Qamcom csapatához, mint Tudományos tanácsadó. Az ELTE-n végzett Alkalmazott Matematikusként, ahol az Operációkutatás irányába szakosodott, ami egyszerűen összefoglalva a különböző optimalizálási, modellezési feladatok tudománya, különböző stratégiák megvizsgálása. Ezt követően akadémiai pályára ment tovább, ahol jobban elmélyedt a gépi érzékelés világában és emiatt korán, már több mint 10 éve elkezdett foglalkozni mélyebben a neurális hálókkal és a Mesterséges Intelligencia alkalmazhatóságával. Célja, hogy ezt az új technológiát a lehető legetikusabban használják fel arra, amire alkalmas. Emellett több, mint 10 éve tanít a BME-n is és az ott szerzett tapasztalatait előadások, tanfolyamok tartásában is kamatoztatja csapatunkban. Mondhatjuk, hogy az MI jó és rossz oldalával is tisztában van és igyekszik egyensúlyt teremteni köztük, ahogy ez egy igazi kutatótól el is várható.

Salló György végzettsége számítógép mérnök, széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik üzleti elemzés, informatikai rendszertervezés és projektvezetés területén. Gépi tanulással és mesterséges intelligenciával 2016 óta foglalkozik, a Qamcom-nál több  olyan projektben vett részt, ahol az alkalmazott technológiák  mesterséges intelligencia alapú számítógépes látás, idősoros osztályozás és előrejelzés , megerősítéses tanulás valamint újabban a nagy nyelvi modellekre alapuló generatív AI voltak.

Regisztrálj most, hogy biztosítsd a helyedet ezen a limitált férőhelyű eseményen, és légy részese a logisztika jövőjének! 

 

Részvételi díj

Listaár (nem tagok számára): 160.000 Ft + áfa

Intézményi tagok számára (-15%): 136.000 Ft + áfa

Egyéni tagok számára (-6%): 150.000 Ft + áfa

Csoportos kedvezmény nem tagok esetén:
10 % részvételi díj kedvezményt biztosítunk minden 2. és további jelentkezések díjából az egy cégtől jelentkező résztvevők esetén  a listaárból: 144.000 Ft + áfa

 
A részvételi díj tartalma

A részvételi díj tartalmazza a képzésen való részvételt, a kávészünetek és az ebéd költségeit. A részvételi díj természetbeni juttatásnak minősülő tételeit (étel, ital) adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli, melynek megfizetése a megrendelő feladata! A részvételi díjról kiállított számla minden esetben külön fogja tartalmazni a természetbeni juttatások mértékét.

 

 
Lemondás

A jelentkezés lemondását kizárólag írásban (krisztina.csepely@logisztika.hu címre küldött levélben) 2024. április 16-ig tudjuk elfogadni költségmentesen. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50%-ának megfizetése terheli a jelentkezőt. 2024. május 1-jétől lemondás, illetve nem megjelenés esetén már nem áll módunkban eltekinteni a részvételi díj befizetésétől. A kiküldött számla összegének be nem fizetése nem minősül lemondásnak.

További információ és jelentkezés

Kopasz Krisztina képzési vezető

Csepely Krisztina képzési koordináor