Forecasting Tagozat

A tagozat vezetője:

Mondovics János
Ügyvezető igazgató
Bonitat Kft.

VEZETŐSÉGI TAG

 

A tagozat célja

Az üzleti folyamatokhoz kötődő értékesítési és igény előrejelzések gyakorlata a vállalkozások döntő hányadánál problémákkal, feszültségekkel terhelt, még ott is, ahol a menedzsment látszólag elégedett az adott teljesítménnyel.

 

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy az eredményes vállalati működést akadályozó körülmények közül az értékesítést, piaci igényeket előrejelző információk minősége nem támogatja hatékonyan az üzleti folyamatokat.

 

Márpedig az előzetesen becsült igény az az információ, amely a vállalat tevékenységét alapvetően meghatározza mindaddig, amíg a tényleges rendelés ismertté nem válik. Az előzetes igény-várakozás jelenti a döntések alapját sok vállalati kulcsterületen: gyártás, készletezés, vevőkiszolgálás. Ezen belül is a termék szintű előrejelzési pontosság kritikus tényező az ellátási lánc erőforrásainak helyes elosztása szempontjából. A pontatlan igény előrejelzés képes folyamatosan egyensúlyhiányt eredményezni az ellátásban, a vevői kiszolgálásban, egyben rombolja a pénzügyi teljesítményt is.

 

  • Általánosan: az előrejelzési kultúra fejlesztése
  • Azonos mérési, elemzési elvek kialakítása; az összehasonlíthatóság alapjai
  • A különböző iparágak előrejelzési gyakorlatából kivont tipikus modellek megfogalmazása
  • Összehasonlítás, benchmark; a progresszió követése (report)
  • Az értékesítés és igény előrejelzési funkciók szervezeti elhelyezkedésének jellemzése, lehetséges változtatások előnyei, azok várható eredményei
  • Az előrejelzés tervezésének fejlesztési tartalékai: a gyakorlat átgondolásából következő
    innovációs lehetőségek és azok várható eredményei
  • Workshopok, látogatások, élmények

CSATLAKOZÁS

A tagozathoz való csatlakozás előfeltétele érvényes MLBKT tagság!