A szakképzési hozzájárulásról

A szakképzési hozzájárulás intézménye lehetőséget ad arra, hogy vállalata csökkentse a saját dolgozók képzésére fordított költségeit.

Mikro- és kisvállalkozás esetében a szakképzési hozzájárulásként befizetett összeg maximum 60 %-a fordítható saját dolgozók képzésére, míg egyéb esetben ez az összeg legfeljebb 33 %.

Az MLBKT-nál ez az összeg felhasználható, tekintve, hogy intézményünk akkreditált, képzéseink, tréningjeink pedig nyilvántartásba vett programok.

Ennek a forrásnak a felhasználása fontos eleme lehet annak, hogy a munkavállaló folyamatosan képezze magát az élethosszig tartó tanulás (Life Long Learning) jegyében, valamint abban, hogy versenyképességét, s ezáltal vállalata versenyképességét is növelje az adott iparágban.

Az alábbi törvényt, rendeletet és tájékoztatót elolvasva teljes képet kaphat arról, miként is használhatja fel a szakképzési hozzájárulást, vagy olvassa el téjékoztató írásunkat, amelyet szaklapunk, a Logisztikai Híradó 2009-es februári számában is leközöltünk.

2003. LXXXVI. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról

13/2006 (XII.27.) SZMM rendelet a szakképzési hozzájárulást a saját munkavállalói részére szervezett képzéssel telesítő hozzájárulásra kötelezett költségei elszámolásának feltételeiről és az elszámolás szabályairól

12/2008 (XII.27.) SZMM rendelet a 13/2006 (XII.27.) SZMM rendelet módosításáról

Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás és a munkaadói járulék alapjának változásáról (2009-es változások, APEH honlap):http://www.apeh.hu/adoinfo/jarulek/szakkepzesi_munkaadoi_valt.html?query=szakk%C3%A9pz%C3%A9si%20hozz%C3%A1j%C3%A1rul%C3%A1s

SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS- avagy hogyan csökkentsük képzési költségeinket válság idején? (MLBKT cikk a Logisztikai Híradóban, 2009. február)