Innovációs kiállításon vett részt az MLBKT

Társaságunk szakmai támogatóként mutatkozott be a GINNT EXPO-n.

Idén június 10-11. között rendezték meg először a Nemzetközi Innovációs Megoldások Kiállítását Budapesten a budakeszi úton lévő Európa Congress Centerben, ahol számos szakterület legfrissebb technológiai megoldásai mutatkoztak be.

A szakkiállítás középpontjában – több egyéb újdonság mellett – a legújabb nemzetközi szabványfejlesztéseken alapuló automatikus azonosítási technológiák (nemzetközi azonosító kulcsok, RFID illetve az új dimenziós vonalkódok, elektronikus számlázás) valamint azok új generációs hardver és szoftver eszközei álltak.

A GINNT EXPO kísérőrendezvényén az MLBKT Innovációból profitálni? címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést Duma László (Adversum Kft.), Déri András (Logisztika Rendszertechnika Kft.) és Herczegné Szabados Réka (InnoConsult Group Hungary Kft.) részvételével. A beszélgetés legfontosabb megállapítása az volt, hogy bár az innovációs célú pályázati rendszerek folyamatosan egyszerűsödnek, lehívásuk még mindig problematikus. Hercegné Szabados Réka hangsúlyozta, hogy a logisztikai és innovációs pályázatok nem ?pénzügyi segélyek?, hanem a versenyképes beruházások támogatására hivatott kiegészítő források. Ennek megfelelően csak jól előkészített, üzleti alapokon működő projektekre érdemes pályázni. Déri András szerint nem feltétlenül a technikai jellegű innovációkra érdemes összpontosítani, hanem oda kell figyelni a különböző menedzsment módszerek fejlődésére és azok felhasználására a vállalkozások napi gyakorlatában. A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a szervezetek közötti összefogás és bizalom a jövő gazdaságának kulcsértékei lesznek. Duma László kiemelte, hogy az MLBKT számos olyan lehetőséget kínál a vállalkozásoknak, amelyek megkönnyíthetik a kapcsolatépítést, a tapasztalatcserét, és a tudástőke fejlesztésére és innovációra ösztönözhetik a cégeket.

Az MLBKT bemutatkozásának célja az volt, hogy szélesebb közönséggel is megismertethesse tagjainak nyújtott szolgáltatásait. A társaság standjához látogató vendégeket ? többek között Rubik Ernőt, a rendezvény fővédnökét és számos tagunkat ? almával kínáltunk: a friss, ízes gyümölcsök egyszerre szimbolizálták az általunk kínált tudást és a tagjainkból álló összetartó közösséget.

Adjon visszajelzést!