A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság éves kongresszusán, Balatonalmádiban adták át november 12-én az ellátási lánc menedzsment szakma legmagasabb idei elismeréseit. Az év logisztikai menedzsere címet dr. Benkő Béla a Richter Gedeon Nyrt. főosztályvezetője vehette át, az év beszerzési menedzsere Pécs László, a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. beszerzési és alkatrész-értékesítési igazgatója lett. A Logisztikai Kiválóság Díjat ebben az évben először kapta kisvállalkozás: az I-COM Kft. integrált ellátási lánc megoldását bemutató pályázatával multinacionális nagyvállalatokat is megelőzött az értékeléskor.

Kiválóságokat díjazott a magyar logisztikai és a beszerzési szakma

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság éves kongresszusán, Balatonalmádiban adták át november 12-én az ellátási lánc menedzsment szakma legmagasabb idei elismeréseit. Az év logisztikai menedzsere címet dr. Benkő Béla a Richter Gedeon Nyrt. főosztályvezetője vehette át, az év beszerzési menedzsere Pécs László, a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. beszerzési és alkatrész-értékesítési igazgatója lett. A Logisztikai Kiválóság Díjat ebben az évben először kapta kisvállalkozás: az I-COM Kft. integrált ellátási lánc megoldását bemutató pályázatával multinacionális nagyvállalatokat is megelőzött az értékeléskor.

Az év logisztikai menedzsere: dr. Benkő Béla

Kiss_Peter_Benko_Bela

Dr. Benkő Béla a Richter Gedeon Nyrt. raktári munkafolyamatainak, fuvarszervezési rendszerének átalakításával és azt támogató informatikai megoldás együttes alkalmazásával teljesen megújította a Richter raktár-logisztikai területét mind belföldön, mind a leányvállalatok területén. Ezzel párhuzamosan jelentős megtakarításokat sikerült elérnie a hatékonyság javításával. Olyan korszerű, a szigorú gyógyszeripari követelményeket is teljesítő raktári rendszer jött létre, melynek magas színvonalát több ország hatósági megfigyelése és számos vevői audit is megerősítette.

Benkő Béla 1971 óta dolgozik a Richternél. A vállalat csoportszintjén számtalan  raktár-logisztikai rendszer kialakítását és informatikai támogatását szervezte meg. Az export disztribúciós területen teljes raktári folyamat átalakítás valósult meg vezetése alatt. Ennek eredményeként jelenleg a 30%-os komissiózási feladatnövekedés 50%-kal kevesebb munkaerővel valósul meg, mint 2005-ben.

Benkő Béla vezette a Richter termelő leányvállalatainál (Gedeon Richter Románia, Gedeon Richter RUS, Polfa Grodzisk) a korszerű raktárbázisok és informatikai rendszereik kialakítását is. A díjazott kezdeményezésére és vezetésével 2009-ben megkezdődött a cégcsoport fuvarfeladatainak centralizált tendereztetése. A projekt célja a költségek csökkentése és a hatékonyság javítása volt a cégcsoporton belül, az átfutási idő csökkentése, a logisztikai folyamatok integrált és optimalizált megoldása mellett. Ugyancsak idén indult egy göngyöleg tisztító kialakítása a Dorogi Raktárüzemeltetési osztályon, ami jól példázza Benkő Béla elkötelezettségét a fenntartható fejlődés és a környezettudatos tevékenységek iránt.

Az év beszerzési menedzsere: Pécs László

Kiss_Peter_Pecs_LaszloPécs László tevékenységével szakterületének művelésében és fejlesztésében kimagasló eredményeket ért el. Munkájának jelentőségét kiemelik azok a folyamatszervezési és szervezeti kultúrát érintő megoldások, amelyekkel önálló rendszerként kialakította és fogadtatta el a központosított beszerzés rendszerét.

A bíráló bizottság hatékonyság és eredményesség központúsága mellett kiemelte Pécs László humánpolitikai érzékenységét. Az átalakításhoz maga mellé állította a társaságon kívül és belül szükséges támogatókat, felmérte a beszerzők kompetenciáit, karrierterveket készítettek, és áldoztak a munkatársak továbbképzésére is.

A húsz év szakmai tapasztalattal és négy diplomával rendelkezdő Pécs László mérnök és gazdasági szakember. Végzettségeit Magyarországon és Franciaországban szerezte. Pécs László valamivel több, mint 10 év gépjármű kereskedelemben és iparban eltöltött idő után 2008-ban szerződött a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft.-hez, ahol beszerzési és alkatrész-értékesítési igazgatóként dolgozik. A személyszállító vasúti kocsik és alkatrészek modernizálásával, átépítésével, tervezésével, gyártásával, javításával, fővizsgáztatásával, valamint Bombardier márkájú vasúti járművek, berendezések és irányítási központok értékesítésével foglalkozik.

A társaságnál 2008-ban döntöttek a beszerzési tevékenység teljes központosításáról. Új alapokra helyezték a szerződésnyilvántartást, fejlesztették a szállítói kapcsolatokat, újjáépítették a társaságon belüli partner szervezeti egységekkel meglévő kapcsolataikat.

A Logisztikai Kiválóság Díj 2009 nyertese az I-COM Kft.

Összesen hét pályázat érkezett idén a logisztikai kiválóság díj pályázatra, köztük olyan nagyvállalatoké is, mint például a Henkel vagy az Orion. A rendkívül erős pályázati anyagok közül ? a díj történetében először ? egy kisvállalkozás eredményei voltak a legkiemelkedőbbek. Az I-COM Kft. egy egyedi, önálló fejlesztésű kommunikációs technológiával pályázott az elismerésre. A technológia lényege, hogy az ügyfélközpontúságot és környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve közvetlenül integrálja a vevőknél jelentkező igényeket a vállalat ellátási láncába.

Szabo_Zsolt_i-com__ugyvezeto_Kiss_PeterA  I-COM Kft. az új informatikai megoldás segítségével  ? az adott rendszeren keresztül érkező bevételeit ? megsokszorozta, ami az alkalmazotti létszám növeléséhez, valamint a kiszállítások növekvő számából fakadóan a logisztikai feladatok bővüléséhez is vezetett.

Az I-COM-nál elért eredmények kiváló indikátorai a innováció megtérülésének, hatékonyságának, amelyet a pályázó a projekt költségeinek és eredményeinek elemzésével mutatott be.

A kongresszusról

A díjakat kiadó szakmai szövetség, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság idei kongresszusán összesen 460 vállalati vezető, logisztikai és beszerzési szakember, oktató, kutató és tanácsadó vett részt. A három napos csúcstalálkozó központi témái az innováció és az új vállalati modellek voltak. A szakmai program mellett cégbemutatkozások, kerekasztal-beszélgetések és társasági események várták a résztvevőket.

Egy hozzászólás.

 1. Tisztelt Bokor Zoltán Úr!
  jelenleg folyik a Ferihegyi Repülőtér fejlesztésében alapvető és meghatározó a repülőtér és térségében egy Fejlesztési Társaság ( Magyar Állam, Repülőtér BA zrt-Hochtief, a repülőtérrel határos települési önkormáynzatok és a térségi fejlesztők társulás) megszervezése, alapítása, koncepciójának kialakítása.
  Az Ön munkásságát tanulmáynozva kérem, hogy vegyen részt ebben amost ekzdődő munkában.
  Néhány tájékozattaó dokumentumot melléklek.
  Üdvüzlettel:
  Szinai Jánso sk.
  Vecsés Város főépítésze
  06-30-816-0850
  Ui.sajnos a megadott zbokor@kgazd.bme.hu ..emil címen nem tudtam elérni és most ezutun szertenén velel sürgősen felvenni a kapcsolatot.
  A hibás cím miat lemaradtak a tájékoztató doumentumok

Adjon visszajelzést!