Pegazus 2009 díjat kapott egy logisztikával foglalkozó veszprémi cég, a Lapterjesztő Kft. a legdinamikusabban fejlődő hazai vállalkozások versenyén. A Lapterjesztő Kft. jelenleg Magyarország postaládáinak 96%-át éri el saját lapterjesztői hálózatával. A vállalat 2006 és 2008 között évente átlagosan 55%-os árbevétel növekedést ért el. Idén májustól a franchise rendszernek köszönhetően további fejlődésük várható.

Pegazusként szárnyal a Lapterjesztő Kft.

Pegazus 2009 díjat kapott egy logisztikával foglalkozó veszprémi cég, a Lapterjesztő Kft. a legdinamikusabban fejlődő hazai vállalkozások versenyén. A Lapterjesztő Kft. jelenleg Magyarország  postaládáinak 96%-át éri el saját lapterjesztői hálózatával. A vállalat 2006 és 2008 között évente átlagosan 55%-os árbevétel növekedést ért el. Idén májustól a franchise rendszernek köszönhetően további fejlődésük várható.

Második alkalommal osztották ki a ?Pegazus Díjat?, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások rangos elismerését. Az eseményre Budapesten a Lánchíd Palotában megrendezett exkluzív gálán került sor. Két kategóriában díjazták a kimagasló növekedést mutató magyar vállalatokat, amelyek példája jól mutatja, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is van lehetőség a fejlődésre. A díj adományozói ? az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; az Ernst & Young könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadási szolgáltató; a White & Case Nemzetközi Ügyvédi Iroda; valamint a Dun & Bradstreet, üzleti információszolgáltató ? a presztízsértékű díj átadásával fejezték ki elismerésüket azoknak a magyar vállalkozásoknak, amelyek a mai gazdasági környezetben is átlag feletti teljesítményt nyújtottak. Idén a ?Feltörekvő? kategóriában azok a hazai vállalatok szerepeltek, melyek árbevétele 2008-

ban 1-3 milliárd forint között mozgott. A közép-magyarországi régió legjobbjának a Kristály 99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.-t találta a zsűri. Ez a cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61%-os árbevétel növekedést ért el 2006-2008 közötti időszakban. A Közép-Magyarországi Régióban közvetlenül utána az országos hatókörű Lapterjesztő Kft. következett.

A Lapterjesztő Kft.-ről

Pegazus díjátadás

Veszprémben 1995-ben családi vállalkozásként indították el a cégtulajdonosok a szórólap-terjesztés. A vállalkozás mára országos érdekeltségűvé nőtte ki magát. Az indulás óta töretlen a cég fejlődése. Megbízásaik számának növekedésével arányosan gyarapodott a szervezet eszközi- és személyi állománya.

A mindmáig száz százalékos magyar tulajdonban lévő cég 1999. óta működik a jelenlegi Lapterjesztő Kft. néven. 2003-ban saját telephelyet vásároltak a megyeszékhelyen, ahol új irodával és központi raktárbázissal rendelkeznek. Feladataikat saját tulajdonú járművek (0,5 t ? 22 tonna teherbírásig), logisztikai eszközök, raktárak, iparvágány, nyilvántartások, adatbázisok, ellenőrzéshez szükséges eszközök segítik.

Jelenleg Magyarország postaládáinak 96%-át érik el saját terjesztői hálózatukkal. 2009-ben már minden megyében rendelkeznek raktárral, irodával, logisztikai eszközökkel és megbízható terjesztőkkel.

2008-ban az Lapterjesztő Kft. által országszerte terjesztett kiadványok száma meghaladta a 612.000.000 db-os példányszámot. A Pegazus Díj elnyerésének idején 620-féle kiadvánnyal foglalkoznak rendszeresen.

A Pegazus Díjról

Az eseményen három régió ? Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország ? legdinamikusabban fejlődő vállalatait díjazták. A helyezettek kiválasztásánál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt három évben mutatott dinamikus és kimagasló növekedés, valamint a vállalkozások átláthatósága szerepelt szempontként. Idén két kategóriában (a cégek 2008-as árbevételei alapján 1-3 milliárd forint; illetve 3 milliárd forint felett) kaphattak Pegazus Díjat a legdinamikusabb vállalatok. A Dun & Bradstreet által rendelkezésre bocsátott nyilvános cégadatok alapján a helyezések végső sorrendjéről az Enterprise Investors szakértői gárdája döntött, figyelembe véve számos kritériumot és a cégek átláthatóságát is.

A Pegazus Díjat a feldolgozóiparban, vagy a szolgáltatások területein működő vállalkozás nyerhette el, amelyik magyar többségi tulajdonú; működését 2005 előtt kezdte meg, és jelenleg is aktív; kielégítő likviditással rendelkezik; árbevétele 2008-ban 1 milliárd

forint felett volt; EBITDA eredménye meghaladja az 5%-ot; valamint a 2006-2007-es és 2007-2008-as években az adott régió többi cégéhez képest a legjobban növekedett.

Természetesen kizáró szempont volt, hogy a vállalkozás nem tartozhat a díjat adományozó cégek és azok tulajdonosai érd

ekeltségi körébe.

Adjon visszajelzést!