A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság Anyagtudományi Szakosztálya 2010. január 28-án (csütörtökön) szakmai látogatást szervez a CAPRICE INTERNATIONAL HUNGARY Kft.-hez. A látogatók először a Magyar történelmi ékszer kiállítást láthatják, ahol bepillantást nyerhetnek Magyarország 1000 éves ékszerkultúrájának történetébe. Ezután egy filmet láthatnak az ékszerkészítés világáról. Ezt követően megtekinthetik a látványműhelyt, ahol megismerhetik az ékszerkészítés és a gyémántcsiszolás világát.

Vállalatlágogatás a CAPRICE INTERNATIONAL HUNGARY Kft.-hez

A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság Anyagtudományi Szakosztálya 2010. január 28-án (csütörtökön) szakmai látogatást szervez a CAPRICE INTERNATIONAL HUNGARY Kft.-hez. A látogatók először a Magyar történelmi ékszer kiállítást láthatják, ahol bepillantást nyerhetnek Magyarország 1000 éves ékszerkultúrájának történetébe. Ezután egy filmet láthatnak az ékszerkészítés világáról. Ezt követően megtekinthetik a látványműhelyt, ahol megismerhetik az ékszerkészítés és a gyémántcsiszolás világát.

Elérhetőség

A cég autóval, az alábbi térkép alapján, Szentendre határában, a pomázi elágazást követően, a 11-es úton jobbra található meg. (2000 Szentendre, Dózsa György út 22.) Praktikusan Volán autóbusszal, az Újpest-Városkapu Volánállomásról, a 10 órakor induló járattal közelíthető meg, a Szentendre-Papírgyár megállótól, ahova a busz 10:20 órakor érkezik. A cég onnan továbbhaladva, néhány perces séta után található.

Találkozás: 10:30 órakor a cég bejárata előtt.

A vállalatról

A Caprice International Szentendrén, Európa legnagyobb található, ahol megismerhető a különleges minőségű és változatos gyémánt és drágakő ékszerek világa. Nemzetközi vállalat, melynek az irodái világszerte megtalálhatóak, így Tokióban, New Yorkban, Torontóban, Antwerpenben, Tel Avivban, Amsterdamban, és itt Budapesten. Export tevékenysége három földrészre terjed ki: Európa 15 országára, az Egyesült Államokra, valamint Ausztráliára és Kanadára.

A Caprice International először Európában, Szentendrén nyitotta meg új műhelyét, amely a maga nemében egyedülálló élményt nyújt a látogatók részére.

A kiállítás a Magyar történelmen keresztül, idegenvezető segítségével, mutatja be az ékszerkészítés folyamatát és hagyományait. A kiállítás különböző történelmi időszakokat mutat be az ékszerészeten keresztül. Szt. István koronázásának idejétől, a középkoron át, egészen a modern időkig. Bemutatja a gyémánt és a drágakő fejlődését, amely a történelmi időszakok változásával párhuzamosan változott. A kiállítás anyagát végignézve érezzük, hogy a régi idők hangulata körüllengi a termet.

A multimédiás prezentáció Magyarország történelméről és ékszerészetéről, illetve a gyémántkészítésről mutat be egy 7 perces filmet.

A látványműhelyben bemutatják a kövek különféle formáit, valamint a csiszolás és az előkészítés fázisait. Ugyanitt megtekinthető a professzionális foglalatba illesztés, amelyet a Caprice szakértői olyan szintre emeltek, hogy az invisible, azaz a láthatatlan foglalatot is alkalmazzák. Itt látható a gyártási részleg, az aranyművesek, és azok a profi szakemberek, akik a gyémántok és egyéb drágakövek foglalására szakosodtak. A kövek foglalatba helyezését kizárólag kézzel végzik, drágakő foglaló eszközök segítségével.

Jelentkezés: legkésőbb január 25-ig telefonon: +36 1 3757052, +36 30 2582751. E-mailen: mlegany@t-online.hu

Adjon visszajelzést!