A magyarországi közlekedési rendszerek jellemzőiről, fenntarthatóságáról és szükséges reformjáról, a közúti, a vasúti és a helyi tömegközlekedés átalakításának lehetséges irányairól tart vitafórumot a Magyar Közgazdasági Társaság.

Beszélgetni kell a közlekedési rendszerek reformjáról

A magyarországi közlekedési rendszerek jellemzőiről, fenntarthatóságáról és szükséges reformjáról, a közúti, a vasúti és a helyi tömegközlekedés átalakításának lehetséges irányairól szól a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának következő adása 2010. január 21-én, csütörtökön délután 15 órától a www.beszelgetnikell.hu honlapon, illetve Budapesten, az Andrássy-egyetem Andrássy termében (VIII. kerület, Pollack Mihály tér 3., a Bródy Sándor u. sarkán).

A vitafórum előadói Antal Dániel közlekedési szakértő, az ITCB Consulting ügyvezetője, a Magyar Vasúti Hivatal korábbi elnöke; Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa és Ruppert László, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezetője, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium korábbi közlekedési helyettes államtitkára lesznek. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

A január 21-i vitafórum többek között olyan kérdésekre keres választ, mint hogy pazarlók-e a jelenleg működő közlekedési rendszerek; hogy valóban túlméretezett-e a magyar vasút; hogy jobban működtethető-e a magánvasút az államinál; hogy valóban megtakarítást eredményeznek-e a szárnyvonal-bezárások; hogy a Debrecenben, Miskolcon és Szegeden uniós pénzből épülő, új villamosvonalak helyett nem lenne-e hatékonyabb autóbuszokat üzembe állítani; vagy hogy a jelenlegihez képest mennyit kellene fordítanunk útfenntartásra Magyarországon.

A vitafórumot élőben közvetítik a www.beszelgetnikell.hu honlapon, ahol a nézők a vitafórum ideje alatt egy interaktív chat keretében természetesen kérdéseket is feltehetnek az előadóknak.

Természetesen a helyszínen is részt lehet venni a vitában. Kérjük, hogy az érdeklődők részvételi szándékát január 20-án, szerdán délig jelezzék a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságán, a +36-1-331-69-06-os telefonszámon vagy az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.

Adjon visszajelzést!