Az MLBKT Oktatói Tagozata üzemlátogatást szervez a Bosch miskolci gyárába. A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes adatok szerint gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 270000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2009-es üzleti évben körülbelül 38 milliárd eurós forgalmat ért el.

Üzemlátogatás a Bosch miskolci gyárába

Vállalatlátogatás a Bosch-hozAz MLBKT Oktatói Tagozata üzemlátogatást szervez a Bosch miskolci gyárába április 8-án.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes adatok szerint gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 270000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2009-es üzleti évben körülbelül 38 milliárd eurós forgalmat ért el. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő, több mint 300 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. A Bosch évente több mint 3,5 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre, és világszerte több mint 3000 szabadalmi kérelmet nyújt be.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalat-csoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Ma 12 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon. A Bosch az elmúlt évben mintegy 36 millió eurót költött kutatás-fejlesztésre, a munkatársak száma 2009 elején meghaladta a 7000 főt.  2008-ban a Bosch csoport magyarországi forgalma meghaladta az 1,3 milliárd eurót.

Kéziszerszámgyár

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon. Az itt létrehozott üzemegység elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Az elektromos kéziszerszám üzletág olyan rendszerek vezető szállítója, amelyek megkönnyítik a kisipar, a háztartások és a kertészkedők, valamint az ipari felhasználók munkáját.

Itt készülnek az úgynevezett ?zöld termékvonal?-hoz tartozó Bosch kéziszerszámok. Az új fejlesztőközponttal és a gyártási területekkel közösen évente 6 millió szerszámot gyártanak itt.

Fő termékek: hordozható elektromos kéziszerszámok, kertészeti eszközök

Autóipari üzem

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult. A gyáregység autóipari alkatrészek, indítómotorok, relék és hajtóművek gyártásával foglalkozik.
Folyamatosan újabb termékek (klímaberendezések, villamos motorok, ablaktörlő rendszerek) gyártása kerül bevezetésre. 2007 júniusában elkezdődött a haszongépjárművekhez való indítómotorok gyártása is.

Fő termékek: Indító készülék, High-core relay, VMC

Program

10:00-11:00
Prezentáció: Beszerzés, logisztika és BPS (Bosch Production System) a miskolci Boschban (Helyszín: 703. Sizi 11)

11:00-12:00
Gyárlátogatás ? kéziszerszámgyár
(Helyszín: McP épülete)

12:10-13:00
Gyárlátogatás ? autóipari üzem
(Helyszín: RBHM épülete)

Helyszín

3526 Miskolc
Robert Bosch park 1.

Jelentkezés

A vállalatlátogatásra már nem tudunk több érdeklődőt fogadni!

Adjon visszajelzést!