A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2010. november 10-12. között Balatonalmádiban rendezi meg 18. alkalommal éves kongresszusát. A háromnapos rendezvény a szakma legnagyobb hazai találkozója; több mint 400 logisztikai és beszerzési szakember vesz részt évről évre a kongresszus 70 különféle előadásán, kerekasztal-beszélgetésén és társasági eseményén.A kongresszusra május 31-ig várjuk az előadók jelentkezését.

Megjelent az MLBKT következő kongresszusának előadói felhívása

Előadói felhívás letöltése

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2010. november 10-12. között Balatonalmádiban rendezi meg 18. alkalommal éves kongresszusát. A háromnapos rendezvény a szakma legnagyobb hazai találkozója; több mint 400 logisztikai és beszerzési szakember vesz részt évről évre a kongresszus
Jelentkezési lap letöltése70 különféle előadásán, kerekasztal-beszélgetésén és társasági eseményén.

A kongresszusra május 31-ig várjuk az előadók jelentkezését.

Előadói felhívás

Felfelé a lejtőn – A kilábalás sikertényezői az ellátási láncban

Az MLBKT 18. kongresszusa. Balatonalmádi, 2010. november 10-12

Az esemény megrendezésére sajátos időszakban kerül sor: a válságot követően mind a globális gazdaságban, mind a magyar gazdaságpolitikában számos területen paradigmaváltás várható. Másrészt pár hónappal a magyar EU-elnökség előtt leszünk, amely során jelentős, a logisztikát is befolyásoló előterjesztések várhatók. Az eredményes működéshez vállalatainknak új módszereket és technológiákat kell alkalmazni a logisztika és beszerzés területén is.

A kongresszus célja idén sem kevesebb, mint új irányokat és tendenciákat mutatni a szakmának a jövőre nézve az ellátási lánc menedzsment legfrissebb elméleti és gyakorlati eredményeire építve.

Az MLBKT hagyományainak megfelelően a plenáris üléseken átfogó gazdaságpolitikai változásokkal és a logisztikát tágabb kontextusban vizsgáló témákkal foglalkozunk. A szekcióüléseken egy-egy részterület mélyebb, gyakorlati szempontú áttekintésére és elemzésére kerül sor.

Az MLBKT programbizottsága a kongresszus előkészítő szakaszában 2010. május 31-ig várja az előadói jelentkezéseket az ellátási láncban alkalmazandó új stratégiákkal és módszerekkel kapcsolatos témakörökben, külön tekintettel az

 • új menedzsment technikák alkalmazására (keresletmenedzsment, lean menedzsment, teljesítménymérés, benchmarking);
 • a logisztikában és beszerzésben megjelenő új megközelítésekre (kockázatkezelés, pénzgazdálkodási szempontok, projektmenedzsment, létesítménygazdálkodás);
 • az innovatív informatikai, műszaki, valamint szervezeti/szervezési alkalmazásokra és a zöld megoldásokra.

Külön hangsúlyt szeretnénk helyezni a fenti területekkel kapcsolatos, lényegileg új megoldásokra, ezek képzési következményeire. Kiemelten kezeljük továbbá a kis-és középvállalati stratégiákat, alkalmazásokat.

Szempontok az előadásokhoz

A korábbi kongresszusok tapasztalatai alapján olyan előadások tarthatnak számot kiemelt érdeklődésre, amelyek

 • konkrét esettanulmányokat,
 • új módszereket,
 • gyakorlati eredményeket, és/vagy
 • új rendszerek és megoldások bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat

mutatnak be.

Az előadási módot illetően lehetőség van a klasszikus előadás mellett interaktív, azaz a hallgatóságot bevonó, vagy panelbeszélgetés típusú témafeldolgozásokra is. Az elsődleges szempont, hogy az előadók minél több hasznosítható információt nyújtsanak a résztvevők számára.

 • Az egyes előadások számára biztosított időkeret 30 perc, a kérdések és válaszok idejével együtt. Az előadásra szánt idő pontos betartásával segíti a szekciók közötti átjárhatóságot és a szekciót levezető elnök munkáját is, ezért kérjük, hogy 20-25 perces előadással készüljön.
 • A kerekasztal-beszélgetések időtartama 90 perc.
 • Kérjük, hogy előadásában kerülje cége, illetve annak terméke, szolgáltatása értékesítési célú bemutatását. Tapasztalataink szerint a hallgatóságot elsősorban a megoldások érdeklik. Ha a leadott előadásterv alapján a programbizottság úgy véli, hogy az előadás elsődlegesen marketing jellegű, legnagyobb sajnálatunkra felkérheti az előadót másik előadás elkészítésére, illetve végső esetben elutasíthatja az előadást.
 • A 25 perces előadáshoz maximum 20-25 fólia elkészítését javasoljuk. Az előadásokban az előadó vállalata bemutatása maximum 3 fóliát/3 percet vegyen igénybe. A fóliák olvashatósága érdekében kérjük, hogy ügyeljenek a színválasztásra és a megfelelő betűméretre.

A kiválasztási folyamat

Az MLBKT elnöksége a kongresszus szakmai tartalmának koordinálására programbizottságot hozott létre, amelynek feladata a benyújtott előadások elbírálása.

Fontos időpontok
Előadástervek leadása:május 31.
Tájékoztatás az előadás elfogadásáról vagy elutasításáról:június 30.
Az előadó(k) portréfotóinak megküldése .jpg formátumban:július 15.
Előadások leadása a kongresszusi kötetbe:október 10.
Az előadások vetítésre szánt anyagának leadása:november 8.

Részvételi feltételek és jelentkezés

A kongresszus előadói számára az előadás napjára ingyenes részvételi lehetőséget, a rendezvény többi napjára pedig kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk. Az MLBKT mindazonáltal köszönettel fogadja a teljes részvételi díj befizetését azoktól az előadóktól, akik ezzel kívánják támogatni a rendezvényünket.

Jelentkezés és további információ

Ha szeretne előadni a rendezvényen, kérjük, 2010. május 31-ig kitöltve küldje vissza az itt letölthető előadói jelentkezési lapot és a tervezett előadás kivonatát az MLBKT titkárságára elektronikus úton, faxon vagy levélben. További információ kérhető Csepely Krisztinától e-mailben (kongresszus@logisztika.hu) vagy a +36 1 267 8740-es telefonszámon.

* * *

Az MLBKT célja, hogy résztvevői elégedetten távozzanak a kongresszus végeztével és úgy érezzék, olyan hasznos ismereteket szereztek az előadások meghallgatása és az azt követő beszélgetések alkalmával, melyeket mindennapi munkájuk során is alkalmazni tudnak. A rendezvény évenkénti megrendezése azzal a kihívással állít szembe minket, hogy mindig a legfrissebb, aktuális szakmai eredményekről, megoldásokról és fejlesztésekről számoljunk be.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy előadás-javaslata összeállításakor figyelembe vegye ezeket a szempontokat.

Várjuk megtisztelő jelentkezését!

Adjon visszajelzést!