A T-City legújabb fejlesztése: Szolnokon hétfőn megnyílt a ?Jövő Áruháza?, azaz a vásárlást megkönnyítő, gyorsabbá tevő infokommunikációs megoldásokkal felszerelt üzlet. A projekt a Magyar Telekom és Szolnok városa által egy évvel ezelőtt indított intelligens városprogram része.

Megnyílt a ?Jövő Áruháza?

A jövő áruházaA T-City legújabb fejlesztése: Szolnokon hétfőn megnyílt a ?Jövő Áruháza?, azaz a vásárlást megkönnyítő, gyorsabbá tevő infokommunikációs megoldásokkal felszerelt üzlet. A projekt a Magyar Telekom és Szolnok városa által egy évvel ezelőtt indított intelligens városprogram része. A T-City a szolnokiak számára biztosítja a Magyar Telekom új termékeinek és szolgáltatásainak elérését; ezen kívül a város lakói és vállalkozásai tesztelhetik a legújabb, jövőbe mutató, piacon még nem lévő fejlesztéseket és segíthetik ezek tökéletesítését tapasztalataikkal, javaslataikkal.

A ?Jövő Áruháza? megoldásait a Szolnokon található Szandaszőlősi Coop Szuper üzletben állították üzembe az együttműködő partnerek, a Magyar Telekom, a Coop Hungary, a Coop Szolnok, a Bizerba, a Laurel, a KFKI és az Origo szakemberei. A kezdeményezés koncepciója, hogy olyan üzleti megoldást hozzanak létre, amelyben a XXI. századi infokommunikációs eszközök és alkalmazások használatával valódi élménnyé tehető a vásárlás. Ezek a szolgáltatások nem csak segítenek a termékek közötti eligazodásban, hanem szórakoztatóak is.

Szolnok megyei jogú város polgármestere, Szalay Ferenc a ?Jövő Áruházának? indulása kapcsán elmondta: ?Egy fejlődő város számára a T-City projekt ideális lehetőség arra, hogy megmutassa a benne rejlő innovatív lehetőségeket. Szolnokon számos olyan lehetőséggel gazdagodtunk, melyek hasznosak egy szolgáltató város számára. Reményeink szerint a közösen tesztelt technikai és szolgáltatási újdonságoknak köszönhetően a város újabb területeken tudja segíteni a szolnoki polgárok hétköznapjait. A jövő áruháza legtöbbünk számára egy olyan különlegesség, melyben nem csupán a vásárlás könnyebbségét látjuk, hanem egy érdekes szórakozást is. Bízom abban, hogy az itteni tapasztalatoknak köszönhetően országszerte egyre több helyen tapasztalhatják a legmodernebb technológia előnyeit a vásárlók.?

Az eszköz neve: Bevásárló asszisztensPataki Róbert, a Magyar Telekom stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese kifejtette: ?A Magyar Telekom elkötelezett az innováció mellett, ennek egyik eredménye a T-City, Magyarország első intelligens városa. Az elmúlt egy évben megvalósított e-oktatás, social média, e-health és a lakosság biztonságát növelő szolgáltatás-tesztek után kiemelt jelentőségűnek ítélem a most induló komplex megoldásokat kínáló >>Jövő Áruházát<<. Reméljük, hogy ez az egyedülálló kezdeményezés minél több embert vonz majd a T-City-be!?

Intelligens mérleg, amely a beépített kamera képe alapján felismeri az árutMurányi László, a Coop vezérigazgatója hangsúlyozta: ?Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon elsőként az általam vezetett üzletlánc mutathatja be a ?Jövő Áruházát? a Magyar Telekom és Szolnok város partnereként. A Coop Gazdasági Csoport összefogással, saját erejével megannyi területen bizonyította már, hogy a változó körülmények kihívásaira sikeres válaszai vannak. A Coop-ot, mint Magyarország legrégibb üzletláncát a tradicionális értékek megőrzése mellett mindig is jellemezte a jövőbe mutató, hosszú távú stratégiai gondolkodás, amit jól példáz a Szandaszőlősi Coop Szuper áruház.?

A ?Jövő Áruházában? több egyedülálló innovatív szolgáltatás is elérhetővé vált – ilyen például az Origo által biztosított Bluetooth totem (oszlop), melynek segítségével a vásárló megismerheti a legfrissebb híreket, akciókat. Ezeket az információkat az ügyfél megkaphatja a mobiljára, csak annyi szükséges, hogy a bluetooth kapcsolat aktív legyen.

A ?Jövő Áruházában? számos olyan fejlesztés található, amely megkönnyíti a vásárlást. Például a Laurel által szállított digitális polccímke a termék árán kívül számos más információt is megjelenít, többek közt a termékösszetevőket vagy a származási országot is, így segít a vásárlóknak választani. A Bizerba intelligens mérlegei segítségével a vásárlók ételkészítési ötleteket, tanácsokat kaphatnak a mérlegre helyezett termékekkel kapcsolatban.

Ahhoz, hogy a vásárlás igazi élmény legyen, a ?Jövő Áruháza? projekt keretében a vevő Borajánló és Recept kioszkokkal is találkozhat.

A ?Jövő Áruházában? lehetőség van exkluzív akciók, kedvezmények igénybevételére a Mobil Kuponok használatával. A Mobil Kuponokat a már bemutatott Bluetooth totemről tölthető le a vásárló, beváltása az intelligens kasszáknál történik ? ahol a pénztáros egyszerűen leolvassa a kupont a telefon kijelzőjéről. Ezen felül lehetőség van MobilFizetésre is, amellyel a vevő egyszerűen és biztonságosan, mobiltelefonja segítségével fizethet a pénztárnál.

Kiegészítő szolgáltatásként a ?Jövő Áruháza? egész területén, az üzlet plazma tévéin a vevő tájékozódhat a boltban futó akciókról, megismerheti a ?Jövő Áruháza? fejlesztéseit, és egyéb hasznos tartalmakkal is találkozhat.

A T-City a Magyar Telekom és Szolnok megyei jogú város közös, több éves fejlesztési és innovációs programja, amelyet a legkorszerűbb távközlési, infokommunikációs és tartalomszolgáltatások nyújtása és kipróbálása céljával 2009 májusában indítottak. A programban a ?Jövő Áruháza? nem az első innovatív kezdeményezés Szolnok-Szandaszőlős városrészének lakosai számára. A hosszútávú fejlesztési és innovációs programban a város lakosai, vállalatai és intézményei elsők közt ismerhették meg és próbálhatták ki az Otthonőrző rendszert, az egészségügyi vészhelyzetek esetén bevethető Pánikgombot, IP kamerás közvetítő rendszeren keresztül nézhetik a város sportcsarnokának rendezvényeit és sportközvetítéseit,valamint Szandaszőlősi Általános Iskolába telepített  intelligens beléptető rendszer segítségével a szülők értesülhetnek arról, hogy mikor érkezik, illetve távozik gyermekük az iskolából. A városban a Magyar Telekom kiemelt figyelmet fordít a lakosság infokommunikációs képzésére, oktatására T-City Kids iskolai szakkörök és nyilvános Internetakadémia formájában. A programról bővebb információ a t-city.hu weboldalon található.

Adjon visszajelzést!