Június 10-én új vezetőséget választott a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Gyógyszeripari Tagozata. A vezetőségválasztást követően a Pfizer Kft. elektronikus rendelési és számlázási rendszerébe nyerhettek betekintést az ülés résztvevői.

Vezetőséget választott az MLBKT Gyógyszeripari Tagozata

Június 10-én új vezetőséget választott a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Gyógyszeripari Tagozata. A tisztújítás apropóját az adta, hogy Horváth Annamária, a tagozat korábbi vezetője elhagyta a gyógyszeripart és lemondott tisztségéről.

Kellner Mária, a Gyógyszeripari Tagozat vezetőjeA tagozat a hatékonyabb munkamegosztás érdekében hat főből álló vezetőség létrehozását kezdeményezte. A jelöltek közül egybehangzó támogatást kapott Andrássy Gábor (Sanofi ?aventis/Chinoin), Havacs Gábor (Pfizer Kft.), Kellner Mária (Béres Zrt.), Lukács Zsolt (Egis), Meleg Gábor (Hungaropharma) és Ravaszné dr. Rafila Adriana (Richter Gedeon Nyrt.).  A tagozat vezetőjének ? a tagozat életének egyik motorját ? Kellner Máriát választották a jelenlévők. (A tagozat vezetőjének személyét az MLBKT elnöksége hagyja jóvá következő ülésén.)

E-megoldások a Pfizernél

A vezetőségválasztást követően a Pfizer Kft. elektronikus rendelési és számlázási rendszerébe nyerhettek betekintést az ülés résztvevői.

Havacs Gábor logisztikai és ellátási lánc vezető előadásából kiderült, hogy a B2C szegmensben már elterjedt webáruházak mintájára a Pfizer a nagykereskedők rendeléseit terelte internetre, illetve elektronikus rendelési formába. A korábban faxon érkező megrendelések feldolgozását olcsóbbá, gyorsabbá és megbízhatóbbá tette az informatikai fejlesztés.

Az elektronikus rendeléssel párhuzamosan a számlaküldés jelentős része is elektronikusan zajlik. Azzal, hogy az időbélyegzővel és e-szignóval hitelesített számla e-mailen érkezik a megrendelőkhöz, nemcsak a költséghatékonyságot sikerült növelnie a Pfizernek, hanem környezetvédelmi szempontokat is érvényesíteni tudott.

A Pfizer további tervei között szerepel, hogy valamennyi nagykereskedő partnerét bekapcsolja az elektronikus rendelési és számlázási rendszerbe, és tovább automatizálja a rendszer folyamatait oly módon, hogy az partnereinek is további hatékonyságjavulást eredményezzen. Az előadást követően a hallgatóság az e-számla archiválásáról, a bevezetés módjáról kérdezte a Pfizer csapatát.

Adjon visszajelzést!