Az Adversum tanácsadó cég nem reprezentatív felmérésben kérdezte a szakembereket a logisztikai költségek csökkentésének módjairól.

A logisztikai kontrolling a legfőbb költségcsökkentő eszköz

Az Adversum tanácsadó cég nem reprezentatív felmérésben kérdezte a szakembereket a logisztikai költségek csökkentésének módjairól.

A logisztikai tanácsadó cég a saját ingyenes online tréningjére feliratkozott logisztikai szakembereket kérdezte meg arról, hogy melyik területen lehet a logisztikában a legnagyobbat megtakarítani. A válaszlehetőségek között szerepelt a készletgazdálkodás, a szállításoptimalizálás, a raktártechnológia karcsúsítása és a logisztikai kontrolling rendszer bevezetése.

Az 54 válaszadó között megtalálhatók nagyvállalatok közép- és felsővezetői, valamint egyéb logisztikai iránt érdeklődő szakemberek. A válaszadók közel 47 százaléka jelölte meg a logisztikai kontrolling rendszert mint költségcsökkentő eszközt, a készletgazdálkodás 29 százalékot kapott, a szállításoptimalizálás 22 százalékot, míg a raktártechnológia mindössze 2 százalékot.

Duma László, az Adversum Kft. ügyvezetője, az MLBKT elnökségi tagja így kommentálta az eredményeket: ?Mindenképpen meglepő az eredmény. A készletgazdálkodás előkelő helyezésére számítottunk, fontos tendenciát mutat azonban, hogy a cégek leginkább a kontrolling rendszertől várnak költségcsökkenést. A raktártechnológia hátrasorolása is hangsúlyos információt hordoz, hiszen megerősíti a megrendelők igényeinek megváltozását az utóbbi években: egyre kevésbé van szükség raktároptimalizálásra és inkább más, stratégiai területeken dolgozunk, mint például a készletgazdálkodás, a szállításoptimalizálás és a logisztikai kontrolling. Úgy tűnik, változik a piac és ehhez kell alkalmazkodni.?

Adjon visszajelzést!