A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 2010-ben Bali Gabriellának, a Microsoft Magyarország Kft. beszerzési vezetőjének ítélte oda az év beszerzési vezetője címet.

Bali Gabriella lett az Év Beszerzési Vezetője

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 2010-ben Bali Gabriellának, a Microsoft Magyarország Kft. beszerzési vezetőjének ítélte oda az év beszerzési vezetője címet.A közgazdász diplomával rendelkező Bali Gabriella  9 éve dolgozik beszerzési területen. Felsőfokú tanulmányait 1998 és 2002 között a Budapesti Gazdasági Főiskola Külgazdasági szakán végezte. Először a General Electric Hungary gyakornokaként, majd a Reckitt Benckiser Magyarország Kft.-nél töltött kitérő után újra első cégénél, a General Electric Hungary-nál bővítette beszerzési ismereteit és bizonyította kiemelkedő képességeit. Ezt követően a Nokia Hungary Kft. indirekt beszerzési menedzsereként töltött közel két évet.

Magyarországon 2008. február elsejétől ? közel 7 év beszerzésben és ellátási láncban megszerzett tapasztalattal a háta mögött ? foglalhatta el a Microsoft Magyarország Kft. újonnan létrehozott beszerzési vezetői pozícióját. A klasszikus beszerzési feladatok mellett, a beszerzést, mint funkciót kellett kiépítenie, ezzel egyidejűleg pedig elfogadtatnia a helyi vezetéssel. Bevezették a beszerzési, szerződéskötési szabályzatokat, lefektették a sikeres beszerzés alapjait. Az elektronikus aukciók bevezetésével és használatával a Microsoft eddigi beszerzési gyakorlatához képest újítással sikerült további ? helyi és regionális ? elismeréseket kivívnia.

A magyar sikereket látva 2010-ben felkérték egyes külföldi tenderek támogatására is. Munkájára az amerikai és az európai központokban is felfigyeltek; mára már Bali Gabriella a Microsoft kelet-közép-európai beszerzési vezetője.

Bali Gabriella hatékonyság és eredményesség orientációja mellett a bíráló bizottság integrátori és vezetői képességeit is kiemelte. Bali Gabriella több mint 9 éves tevékenységével szakterületének művelésében, fejlesztésében kimagasló eredményeket ért el.

A kitüntetést 2010. november 11-én adták át Bali Gabriellának a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 18. kongresszusának gálavacsoráján. A díjat Chikán Attila professzor, az MLBKT társelnöke, az IFPSM egykori elnöke, Kiss Péter, az MLBKT elnöke és Kemendy Nándor, a Beszerzési Vezetők Klubjának vezetője adta át.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) harmadik éve pályázat útján adja ki az Év Beszerzési Menedzsere díjat, tagozatának, a Beszerzési Vezetők Klubjának előterjesztése alapján. 2008-ban Horváth Ferenc (MTV), 2009-ben dr. Pécs László (Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft.) nyerte el a díjat.

Bali Gabriella hitvallása

 Felelős beszerzőként fontosnak tartom beszerzéseink átláthatóságának és a tiszta versenynek a megvalósulását, mellyel mi is tenni tudunk országunk jobb megítéléséért, és versenyképességünk növeléséért.

Azt vallom, hogy a beszerzés önmagában, elszigetelt szervezetként nem lehet igazán sikeres. A beszerzési szervezet ma már nem csak megtakarítás-orientált csapat, hanem sokkal inkább egy belső szolgáltató, egy tanácsadó, akinek már nem csak a pénzügyi mutatószámokhoz kell értenie, hanem a belső ügyfelek menedzseléséhez is. Rálátással kell lennünk az ő működésükre, ismernünk kell az ő céljaikat, hogy azok elérése érdekében tudjunk nekik segíteni. A hogyan persze már tőlünk függ. A mai világban nem elég a beszerzésnek pusztán papíron sikeresnek lennie. Csak abelső ügyfelek bizalma, elégedettsége lehet a hosszú távú együttműködés alapja, és ez vezethet minket beszerzőket is a sikerekhez.

Bali Gabriella (Microsoft Magyarország Kft.) az Év Beszerzési Menedzsere 2010

Chikán Attila, az MLBKT társelnöke, Bali Gabriella, az Év Beszerzési Menedzsere, Kemendy Nándor, az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának vezetője és Kiss Péter, az MLBKT elnöke a díjátadáson

Adjon visszajelzést!