Logisztikai és beszerzési tréningek
Gyakorlati tárgyalástechnikai ismeretek beszerzőknek

Gyakorlati tárgyalástechnikai ismeretek beszerzőknek

Program-akkreditációs lajstromszám: PL-5793

Áfamentes tréningünk programját speciálisan a beszerzői igényeknek megfelelően alakítottuk ki!

A képzés célja

A Gyakorlati tárgyalástechnikai ismeretek beszerzőknek című képzés olyan, a beszerző számára nélkülözhetetlen ismereteket tartalmaz, melyek segítségével vállalata számára a legkedvezőbb feltételeket tudja kialakítani a beszállítóval szemben úgy, hogy közben képes elnyerni a belső szervezeti egységek támogatását is.

Képzési információk

Gyakorlati tárgyalástechnikai ismeretek beszerzőknek
Időtartam24 óra
Képzési napokhétköznapok
Tervezett kezdési időpont2014 ősze
Jelentkezési határidőFolyamatosan
Jelentkezés feltételeKözépfokú iskolai végzettség (érettségi bizonyítvány)
Helyszín1061 Budapest, Király u. 12.
LétszámMaximum 12 fő
Igazoló irattanúsítvány
Képzési díj198 000 Ft (MAA)*
Kedvezmények3-8%**
Szakképzési hozzájárulás
Kihelyezett képzési lehetőségegyedi árajánlat alapján
Teljesítménymérésírásbeli teljesítménymérés
KapcsolatHajas Gabriella, 1/267-8740

*A képzési díj tartalmazza az oktatás, a jegyzetek, az ebéd és frissítők, a teljesítménymérés és a tanúsítvány kiállításának költségeit.

**MLBKT tagoknak sávosan emelkedő kedvezmény. Amennyiben egy vállalat két vagy annál több főt iskoláz be, hallgatónként 5 % tandíj-kedvezményt biztosítunk.

A kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési lap letöltése

Tematika

Beszerzési tárgyalástechnika modul
 • A kommunikáció alapjai: a kommunikációs csatornák áttekintése, a legfőbb tárgyalástechnikai filozófiák megismerése. A beszerzési tárgyalás elhelyezése a kommunikáció halmazában.
 • Tárgyalási asszertivitás: azon asszertív eszközök megismerése, amelyek segítenek megismerni és megismertetni a partnerünk, illetve a saját céljainkat és preferenciáinkat.
 • Felkészülés a tárgyalásra: a sikeres tárgyalás felkészülési lépéseinek áttekintése (cél, korlát, stratégia, stb.) és a rendelkezésre álló helyzetelemző és szcenárió-készítő eszközök megismerése (SWOT, PEST, Pareto, Akcióterv, stb.). Információszerzési technikák és források (Internet, adatbázisok, kamarák, stb.) a partnerről és helyzetéről.
 • A tárgyalási stratégia kialakítása: a tárgyalási stratégia kialakításához szükséges sarokpontok vizsgálata. A lehetséges stratégiák (fait accompli, támadás, fortélyok) pro és kontra értékelése.
 • A tárgyalási etalon: a modern és az általában köztudatban lévő tárgyalási szabályok áttekintése. Azon kifejezések megismerése, amelyeket érdemes elkerülni, és amelyeket érdemes alkalmazni a -kerülendő kifejezések – helyett.
 • A tárgyalás megvalósítása: a hatékony tárgyalás forgatókönyvének (nyitány, kibontakozás, megvalósítás) kialakítása, a legfontosabb elemek (alternatívák, javaslatok, holtpont) számbavétele. Gyakorlati példákkal is kiemelésre kerülnek a kérdések fajtái (nyílt, zárt) és lehetséges felhasználási területei.
 • Tárgyalási taktikák: a taktikai eszközök (probléma-passz, imitáció, satutaktika, szalámi taktika, stb.) számbavétele, azok előnyeinek és hátrányainak megismerése és lehetséges ellenszereinek áttekintése. A beszerzők által a mindennapokban alkalmazott tárgyalástechnikai eszközök megismerése.
 • Ártárgyalás: az ártárgyalás problematikájának áttekintése, az árbontás folyamatának megismerése, a sikeres ártárgyalás szükséges eszközei (skontó, rabatt, kötbér, penálé, stb.).
 • Különleges tárgyalási helyzetek – a beszerzési tárgyalás egyedi vonatkozásai: azon beszerzési helyzetek áttekintése, amelyekkel a beszerző potenciálisan találkozhat (tárgyalás idegen nemzetekkel, telefonos, e-mailes tárgyalás, több szereplős tárgyalás, videó konferencia, stb.)
 • A tárgyaláshoz kapcsolódó egyéb szempontok/területek: testbeszéd, protokoll, tárgyalási etika (pártatlanság, átláthatóság, stb.).
Beszerzési marketing- belső kommunikáció modul
 • A beszerzéstől való elvárások: a beszerzés házon/cégen belüli problematikájának (ütközési pontok) áttekintése, a beszerzés szolgáltató és folyamatellenőrző funkcióinak tudatosítása.
 • Hatékony kommunikáció házon belül is: a házon belüli kommunikáció iránya, gyakorisága. Hogyan tud a beszerző kommunikálni házon belül, hogyan lehet a beszerzést elfogadtatni a kollégákkal. A népszerűsítő lehetőségek, amellyel a beszerzés kedvezni tud a kollégáinak és megalapozhatja elfogadottságát.
 • Hatékony kommunikáció a külföldi beszerző központtal: a külföldi központtal való kommunikáció sajátosságai.
 • Szituációs gyakorlat: A hallgatót szembesítjük egy olyan tipikus problémával, amikor beszállító kiválasztása nem a cég számára legelőnyösebb módon történik, hanem szubjektív, egyéni szempontok alapján.

Megszerezhető készségek, kompetenciák

 • a képzés segítségével fejlődik a képzésben résztvevők mind az üzleti, mind a belső partnerekkel folytatott kommunikációs képessége,
 • a képzés során alkalmazott szituációs gyakorlatok képessé teszik a résztvevőket a tárgyalástechnikai eszköztár gyakorlati alkalmazására,
 • a tárgyalástechnikai módszerek elsajátításával képesek lesznek az adott helyzetnek megfelelően reagálni,
 • az elsajátított eszköztár révén fejlődik a képzésben résztvevők üzleti és belső partnerekkel való együttműködési és konfliktuskezelési képessége,
 • a lehetséges házon belüli ütközési pontok megismerése által fejlődik a résztvevőknek a más szervezeti egységek álláspontjának megértésére való képessége, ezáltal a felmerülő konfliktusokat is eredményesebben lesznek képesek megoldani.

Módszereink

Egyéni és kiscsoportos munka, szituációs játékok, interaktív prezentáció, esettanulmányok, videofelvételek stb.

Oktató

Südy György, beszerzési tréner

Südy György, senior beszerzési oktató és tanácsadó.

Az egyik legismertebb beszerzési tréner és oktató Magyarországon, tanít többek között a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság, a Joint Venture Szövetség, az IIR képzésein. Multinacionális gyógyszergyártónál szerzett beszerzési vezetői tapasztalatot. Az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának vezetőségi tagja, a Beszerzés.hu szakportál alapító-tulajdonosa.

Oktatói portré letöltése

A képzésről mondták

Az MLBKT beszerzési tréningjeit elsősorban azért ajánlom, mert az oktatásokon résztvevő kollégák gyakorlott, sokéves beszerzési tapasztalattal bíró szakemberektől kaphatnak  máshol nem, vagy nehezen elérhető, kifejezetten beszerzési szakembereket érintő témákban életszerű, naprakész és legfőképpen mindennapi munkájukban hasznosítható ismereteket. Az általuk szervezett zárt tréningek – külön előzetes egyeztetéseknek köszönhetően- adott témakörökön belül testreszabottak, az aktuális elvárásokhoz és fejlesztési igényekhez  igazítottak – így azt kaphatjuk, amire valóban szükségünk van.

Torzsa Andrea, beszerzési vezető, Állami Autópálya Kezelő Zrt.

 

További információk és jelentkezés

MLBKT Titkárság
1061 Budapest, Király u. 12.
Tel./Fax: 1/267-8740, 1/267-9619
E-mail: Hajas Gabriella, gabriella.hajas@logisztika.hu

Jelentkezési lap letöltése

További hasonló képzések

Adjon visszajelzést!