A Japánban pusztító földrengés és szökőár miatt fennakadások tapasztalhatók a nemzetközi áruforgalomban Japán északkeleti részénél. A katasztrófa sújtotta térség egyes részein ideiglenesen felfüggesztették a szállítmányozók tevékenységüket. A legnagyobb gondot az áramellátás ingadozása, valamint a sugárveszéllyel kapcsolatos bizonytalanság erősödése okozza.

Pillanatkép: A japán földrengés hatásai a logisztikára

Fukushima, a katasztrófa előtt és utánA Japánban pusztító földrengés és szökőár miatt fennakadások tapasztalhatók a nemzetközi áruforgalomban Japán északkeleti részénél. A katasztrófa sújtotta térség egyes részein ideiglenesen felfüggesztették a szállítmányozók tevékenységüket. A legnagyobb gondot az áramellátás ingadozása, valamint a sugárveszéllyel kapcsolatos bizonytalanság erősödése okozza.

Repülőterek

Narita (NRT) és Haneda (HND) repülőterek fogadnak és indítanak nemzetközi cargo járatokat. Narita a Japán megsegítésére küldött segélyszállítmányok fogadóállomása. A Narita repülőtérre érkező légiáru egy részének Haneda, Osaka (KIX) és Nagoya (NGO) légi kikötőkbe történő átirányítása miatt megnövekedett Osaka forgalma, ezért jelenleg előfordulhat késés az importáru kezelésben. Export tekintetében nem kell az áru feltorlódására számítani.

Egyes légitársaságok sugármérő berendezések beszerzését tervezik. A Lufthansa 2011. március 18-tól a légitársaságok között elsőként kezdte el az export küldemények sugárvizsgálatát.

Segítene?

Ön is segíthet a rászorultaknak!

Tengeri kikötők

Sendai kivételével valamennyi japán kikötő fogad és indít hajókat. A hajóstársaságok bejelentése szerint egyes flották azonban elkerülik Japán keleti kikötőit, és a hajóstársaságok fenntartják a további útvonal változtatás jogát.

Az üzemanyaghiány továbbra is fennáll, de a helyzet kezelhető.

Közúti szállítás

Iawa, Miyagi és Fukushima kivételével Japán északkeleti térségében zavartalan az árufelvétel és kiszállítás.

Forrás: DHL Global Forwarding hírlevele.

[stextbox id=”info”]

Önnek is van friss információja?

Kérjük, ossza meg velünk! Írjon a szilvia.holics@logisztika.hu címre![/stextbox]

Adjon visszajelzést!