Idén ötödik alkalommal hozta nyilvánosságra a New York-i Ethisphere Institute a világ legetikusabb vállalatait tartalmazó listáját. A 38 iparág, 110 vállalatát felsorakoztató elit rangsorban szerepel az MLBKT jubileumi partijának gyémánt fokozatú szponzora, az Electrolux is.

A világ egyik legetikusabb vállalata is támogatja az MLBKT jubileumát

Idén ötödik alkalommal hozta nyilvánosságra a New York-i Ethisphere Institute a világ legetikusabb vállalatait tartalmazó listáját. A 38 iparág, 110 vállalatát felsorakoztató elit rangsorban az Electrolux is szerepel. Az Electrolux gyémánt fokozatú szponzorként szerepet vállalt az MLBKT jubileumi partiján is.

Electrolux2011-ben rekordszámú szervezet versengett a Világ legetikusabb vállalata címért, melyet végül mindössze 110 vállalat, köztük az Electrolux, nyert el. A US Ethisphere Institute által készített rangsor világszerte azokat a vállalatokat ismeri el, melyek a vállalatirányítás terén példás etikai hozzáállást mutatnak és bizonyítják a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségüket.

Mitől lesz etikus egy cég??A fenntarthatóság szerves részét képezi az Electrolux üzleti stratégiájának, és ez az elismerés megerősítés számunka, hogy jó úton járunk? ? nyilatkozta Henrik Sundström, a környezeti hatásokkal foglalkozó részleg alelnöke.

Az Electrolux a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás kérdéskörét Magyarországon is kiemelten kezeli. A vállalat hazai üzemeiben is meghirdetette az EMS (Electrolux Manufacturing System) programot, melynek keretében a gyárakban dolgozó kollégák javaslatot tehetnek arra, hogy miként lehetne a munkahelyi környezetet biztonságosabbá és kellemesebbé, a termékek minőségét jobbá, illetve a gyár termelését költséghatékonyabbá tenni. A környezetvédelmi célkitűzések elérését pedig az Electrolux Green Spirit II. programja segíti, melynek keretében, a vállalat 15 százalékos energia megtakarítást szeretne elérni a 2008-2012. közötti időszakban.

A világ legetikusabb vállalatait felsoroló listán való szereplésre idén is több ezer vállalat jelentkezett, melyek közül egy amerikai tudósokból, akadémikusokból, jogászokból és kormányzati képviselőkből álló szakértő zsűri állította össze a végleges rangsort. A többlépcsős értékelési folyamat a vállalatirányításon alapul, amely többek között megmutatkozik a társadalmi szerepvállalás, a vezetési stílus és az innováció fontosságának területén is.

Az Ethisphere Institute olyan kutatószervezet, mely elkötelezett az üzleti etika, a vállalati társadalmi felelősségvállalás, a korrupció elleni harc és a fenntarthatóság bevált gyakorlatainak létrehozása, fejlesztése és megosztása iránt.
A rangsor összeállításának részletes módszertana és a díjazottak teljes listája itt olvasható.

Adjon visszajelzést!