Az MLBKT Oktatói Tagozata 2011. március 24-én zártkörű vállalatlátogatást szervezett az Auchan Magyarország Kft. logisztikai központjába. A vállalatlátogatást logisztikai menedzsmentet oktató kollégák és hallgatók számára szerveztük.

Látogatás az Auchan logisztikai központjában

Látogatás az Auchan logisztikai központjábanAz MLBKT Oktatói Tagozata 2011. március 24-én zártkörű vállalatlátogatást szervezett az Auchan Magyarország Kft. logisztikai központjába. A vállalatlátogatást logisztikai menedzsmentet oktató kollégák és hallgatók számára szerveztük.  Az üllői központban önálló részleg foglalkozik az élelmiszerek, a nem élelmiszer jellegű termékek és a lakásfelszerelési cikkek raktározásával és e termékek bolti kiszolgálási folyamatának kezelésével. Különlegessége a központnak a hangvezérelt kiszedési (voice picking, vagy pick by voice) rendszer alkalmazása. Mintegy 23 fős küldöttségünket Boncsér Péter, áruellátási és logisztikai igazgató fogadta. Látogatásunk az ő szakmai előadásával kezdődött, melyben megismerkedhettünk a rendszer felépítésével, jellemzőivel, majd a raktárban közvetlenül megfigyelhettük azt működés közben is.

A ?pick by voice? rendszer technológia a beszédvezérlésű komissiózás egyik legújabb generációja. Mikrofon és fejhallgató segítségével történik az árukigyűjtés vezérlése és a raktárgazdálkodási rendszerrel való kommunikáció. A technológia alkalmazása során a központi vezérlő számítógép a komissiózó dolgozó fejére erősített fejhallgatón keresztül, szóbeli utasítások formájában adja ki a komissiózási feladatokat. A komissiózó dolgozó pedig mikrofonon keresztül, kódszámok felhasználásával igazolja vissza a teljesítést. A kezek ily módon szabaddá válnak, ami megnöveli a dolgozó mozgási szabadságát s ez jelentősen meggyorsítja az árukigyűjtési folyamatot, javítja ennek minőségét (Gyimesi és szerzőtársai, 2010).

Gelei Andrea, az MLBKT Oktatói Tagozatának vezetője

Felhasznált irodalom:

Gyimesi I. – Kozma Sz. ? Moharos Jenő ? Pisók K. (2010): A Pick-by-Voice technológia alkalmazhatóságának vizsgálata (projektmunka zárótanulmánya a Budapesti Corvinus Egyetem Logisztikai menedzsment mesterszakán, az Ellátási lánc menedzsment c. tárgy keretében)

Adjon visszajelzést!