Workshopot szervez az MLBKT Lean Tagozata, amelyen ezúttal a változásmenedzsment lesz a fókuszban.

A LEAN folyamatfejlesztés változásmenedzsment oldala

Workshopot szervez az MLBKT Lean Tagozata, amelyen ezúttal a változásmenedzsment lesz a fókuszban.

Helyszín

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest, Fővám tér 8.
3002-es és 3004-es termek

Dátum

2011. május 31., 16:00 ? 19:00

Előadók

a Hexolut Consulting LEAN és OD üzletágainak szakemberei

Ismertető

A gazdasági környezet felgyorsult világunkban folyamatos változásban van. E változások közepette a szervezeten belüli szereplőknek közvetlen érdeke az elért eredmények megtartása, sőt növelése. Kényszer alakul ki a környezet változásaihoz való hatékony adaptációra és a belső folyamatok hatékonyságának növelésére. Ugyanakkor az emberek összjátékát érintő változások természetéhez hozzátartozik, hogy a változás ellen olyan erő ébred, amely akadályozni igyekszik azt. Mintha csak a fizika törvényei testesülnének meg az emberi kapcsolatokban ? minden szervezetben jelen van a változatlanságra, a stabilitásra való természetes törekvés is.

Ha tudatos változásvezetésről beszélünk, akkor a szervezet vezetése tudatosan megválasztja azt a stratégiát, amellyel szervezet adaptációs képessége javítható. Egy tudatos stratégia, egyben változásvezetés is. Ilyen lehet például egy gyártási folyamat átalakítása, amelyhez kapcsolódhat például a szervezet kultúrájának módosítása is a megváltozott vevői szemlélethez igazodva.

A LEAN folyamatfejlesztés változásmenedzsment oldala workshop az emberi tényező változáshoz kapcsolódó viszonyát állítja a fókuszba. Cél a szervezeti változásvezetések, tudatos folyamat átalakítások mentén fellépő jelenségek, például a változással szembeni ellenállás természetének megértése és a lehetséges kezelési módok áttekintése, ezek logikájának feltárása.

A program módszertanát tekintve részben műhelymunka, részben a téma tanulságait hordozó modell-gyakorlat, melyet a résztvevőkkel közösen kielemzünk. Az elméleti hátteret rövid prezentációban világítjuk meg.

Részvételi feltételek

A részvétel az MLBKT tagok számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Nem MLBKT tagok számára a részvételi díj 5.000 Ft+áfa/fő.

Maximum 24 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

Jelentkezni a lap alján található űrlapon keresztül lehet 2011. március 20-ig. Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni. Költségmentes lemondásra szintén május 26-ig van lehetőség (írásban a rendezveny@logisztika.hu címen), ezt követően a részvételi díjat ki kell egyenlíteni.

Jelentkezzen most!

Adjon visszajelzést!