A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2011 novemberében 16-18. között 19. alkalommal rendezi meg éves kongresszusát Siófokon, a Hotel Azúrban Hatékony logisztika erőforrás-korlátos környezetben címmel.Az MLBKT programbizottsága a kongresszus előkészítő szakaszában 2011. június 20-ig várja az előadói jelentkezéseket a rendezvényre.

Előadói felhívás az MLBKT 19. kongresszusára

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 2011 novemberében 16-18. között 19. alkalommal rendezi meg éves kongresszusát Siófokon, a Hotel Azúrban Hatékony logisztika erőforrás-korlátos környezetben címmel.

Az MLBKT programbizottsága a kongresszus előkészítő szakaszában 2011. június 20-ig várja az előadói jelentkezéseket a rendezvényre.

A háromnapos rendezvény a szakma legnagyobb hazai találkozója; közel 500 logisztikai és beszerzési szakember vesz részt évről évre a kongresszus 70 különféle előadásán, kerekasztal-beszélgetésén és társasági eseményén.

Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy erőforrásaink, az energiától kezdve a humán tényezőkig bezárólag, korlátozottak. Ezért az idei rendezvény központi témája az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás? természetesen mindez az ellátási lánc és a logisztika nézőpontjából.

Tesszük mindezt számos sikeres, esetleg kevésbé sikeres vállalati példa bemutatásával.

A kongresszus célja idén is új irányokat és tendenciákat bemutatni az ellátási lánc menedzsment legfrissebb elméleti és gyakorlati eredményeire építve.

Az MLBKT hagyományainak megfelelően a plenáris üléseken átfogó gazdaságpolitikai változásokkal és a logisztikát tágabb kontextusban vizsgáló témákkal foglalkozunk. A szekcióüléseken egy-egy részterület mélyebb, gyakorlati szempontú áttekintésére, elemzésére és megvitatására kerül sor.

Az MLBKT programbizottsága a kongresszus előkészítő szakaszában 2011. június 20-ig várja az előadói jelentkezéseket az alábbi témakörökben:

 • Emberi erőforrás (pl. bérezési trendek; tantervek és piaci elvárások)
 • Pénzügyi erőforrás (pl. finanszírozás; költségcsökkentési esettanulmányok; kintlévőség-kezelés)
 • Erőforrások tervezése (pl. kontrolling, vállalatirányítási rendszerek; corporate governance, kereslet vezérelt tervezési folyamat, kockázatkezelés)
 • Erőforrások beszerzése (pl. beszerzési erőforrás optimalizálása; szűk esztendők és etikai kihívások; új közbeszerzési törvény; beszerzési mérőszámok változása)
 • A vevői oldalon: kereskedelem és értékesítés (pl. a logisztikai piac helyzete; ingatlanpiac; ECR; kiskereskedelmi logisztika; disztribúció; fenntartható szállítás)
 • Folyamatszervezés és hatékony erőforrás-menedzsment (pl. lean megoldások, készletoptimalizálás, outsourcing)
 • Technológia / IT (pl. cloud computing; social media és logisztika; webáruházak logisztikája; e-kereskedelem)
 • Környezeti erőforrások, fenntarthatóság (pl. city-logisztika; olajár; közel-keleti forradalmak hatásai, atomenergia; környezetbarát járművek; CO2-kibocsátási tapasztalatok)
 • CSR ? felelős ellátási lánc megoldások

Sikeres megoldások és gyakorlatok mellett szeretnénk bemutatni tanulságos, bár sajnálatos módon kudarcot vallott eseteket is ?Kedvenc kudarcom? szekcióban!

Kiemelten kezeljük továbbá a kis-és középvállalati stratégiákat, alkalmazásokat, valamint a halmozottan erőforrás-korlátos régiókban való gazdálkodás kérdéseit, tapasztalatait.

Szempontok az előadásokhoz

A korábbi kongresszusok tapasztalatai alapján olyan előadások tarthatnak számot kiemelt érdeklődésre, amelyek

 • konkrét esettanulmányokat,
 • új módszereket,
 • gyakorlati eredményeket, és/vagy
 • új rendszerek és megoldások bevezetésével kapcsolatos tapasztalatokat mutatnak be.

Az előadási módot illetően lehetőség van a klasszikus előadás mellett interaktív, azaz a hallgatóságot bevonó, vagy panelbeszélgetés típusú témafeldolgozásokra is. Az elsődleges szempont, hogy az előadók minél több hasznosítható információt nyújtsanak a résztvevők számára.

 • Az egyes szekciók 3 db 20 perces előadásból, 15 perc kérdés-válasz blokkból és egy 45 perces kerekasztal-beszélgetésből állnak.
 • Az egyes előadások számára biztosított időkeret 20 perc. Az előadásra szánt idő pontos betartásával segíti a szekciók közötti átjárhatóságot és a szekciót levezető elnök munkáját is.
 • Kérjük, hogy előadásában kerülje cége, illetve annak terméke, szolgáltatása értékesítési célú bemutatását Tapasztalataink szerint a hallgatóságot elsősorban a megoldások érdeklik. Ha a leadott előadásterv alapján a programbizottság úgy véli, hogy az előadás elsődlegesen marketing jellegű, legnagyobb sajnálatunkra felkérheti az előadót másik előadás elkészítésére, illetve végső esetben elutasíthatja az előadást.. A kapcsolatteremtésre és ?ápolására a szünetekben, illetve a szabadidős programok során tág lehetőség nyílik.

A kiválasztási folyamat

Az MLBKT elnöksége a kongresszus szakmai tartalmának koordinálására programbizottságot hozott létre, amelynek feladata a benyújtott előadások elbírálása.

Fontos időpontok
 • Előadástervek leadása:  június 20.
 • Tájékoztatás az előadás elfogadásáról vagy elutasításáról: július 10.
 • Az előadó(k) portréfotóinak megküldése .jpg formátumban: szeptember 1.
 • Előadások leadása a kongresszusi kötetbe: október 14.
 • Az előadások vetítésre szánt anyagának leadása: november 14.

Részvételi feltételek és jelentkezés

A kongresszus előadói számára az előadás napjára ingyenes részvételi lehetőséget, a rendezvény többi napjára pedig kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk. Az MLBKT mindazonáltal köszönettel fogadja a teljes részvételi díj befizetését azoktól az előadóktól, akik ezzel kívánják támogatni a rendezvényünket.

Jelentkezés és további információ

Ha szeretne előadni a rendezvényen, kérjük, 2011. június 20-ig kitöltve küldje vissza az itt letölthető előadói jelentkezési lapot és a tervezett előadás kivonatát az MLBKT titkárságára elektronikus úton, faxon vagy levélben. További információ kérhető Csepely Krisztinától e-mailben (kongresszus@logisztika.hu) vagy a +36 1 267 8740-es telefonszámon.

* * *

Az MLBKT célja, hogy résztvevői elégedetten távozzanak a kongresszus végeztével és úgy érezzék, olyan hasznos ismereteket szereztek az előadások meghallgatása és az azt követő beszélgetések alkalmával, melyeket mindennapi munkájuk során is alkalmazni tudnak. A rendezvény évenkénti megrendezése azzal a kihívással állít szembe minket, hogy mindig a legfrissebb, aktuális szakmai eredményekről, megoldásokról és fejlesztésekről számoljunk be.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy előadás-javaslata összeállításakor figyelembe vegye ezeket a szempontokat.

Várjuk megtisztelő jelentkezését!

Kérjük, küldje tovább a felhívást kollégáinak is!

Egy hozzászólás.

 1. Szeretnék még jelentkezni egy előadásra, de tender beadásom van, ami
  lefoglal.
  Kérek még pár napot és jelentkezem!

  Üdvözlettel: Vadas György
  BCS Hungary Kft.

Adjon visszajelzést!