Kosztolányi János és Schwahofer Gábor a lean nyelvezetének tanulmányozásakor döntöttek úgy, hogy szótár összeállításával igyekeznek egységesíteni a magyar lean szakszókincset. A szakkifejezések elterjedése természetesen nem működhetne hatékonyan, ha csak néhány szakember használná a szótárt; ezért a szerzők úgy döntöttek, hogy az e-könyvet ingyenesen hozzáférhetővé teszik.

Közösségi elvek alapján íródik a lean szótár

Ingyenes letöltés - Lean szótárA lean az utóbbi évtizedekben szókincsét tekintve szerteágazott. Sok kifejezésnek egyértelmű volt a magyar megfelelője, a szakkifejezések egy másik része pedig már a lean kialakulása előtt is használatos volt a magyar nyelvben.

Kosztolányi János és Schwahofer Gábor a lean nyelvezetének tanulmányozásakor döntöttek úgy, hogy szótár összeállításával igyekeznek egységesíteni a magyar lean szakszókincset. A kiadvány egyszerre több is és kevesebb is, mint egy többnyelvű szótár. Nem tartalmaz ugyan nyelvtani információkat, csak a fonetikus japán, az angol, a német és a magyar nyelvű szóalakokat adja meg, a szerzők viszont lexikonszerű magyarázatokkal szolgálnak az egyes kifejezésekről.

A kiadó, a Kaizen Pro Oktató és Tanácsadó Kft. számára fontos, hogy a kaizen jegyében félévente megújítsa a szótárat, így ma már a második kiadás is hozzáférhető. A lean filozófiájából az aktív tudásmegosztás is megjelent a szótár szerkesztésének alapelvei között, hiszen bárki javasolhat módosítást, de akár új szócikket is a szótárba. Szerzőtársként, támogatóként már most szerepelnek a szótárban az MLBKT Lean Tagozatának tagjai közül sokan.

A szakkifejezések elterjedése természetesen nem működhetne hatékonyan, ha csak néhány szakember használná a szótárat; ezért a szerzők úgy döntöttek, hogy az e-könyvet ingyenesen hozzáférhetővé teszik. A kiadvány tökéletes a leannel ismerkedőknek, hiszen az alapfogalmakat is érthetően, és részletesen magyarázza, ugyanakkor a régi motorosok is találhatnak benne számukra eddig még ismeretlen kifejezéseket.

Az e-book ide kattintva letölthető.

Adjon visszajelzést!