Szeptember utolsó napján az MLBKT vállalatlátogatást szervezett az Unilever Veszprémi Jégkrémgyárába. A résztvevők az épülő hűtőház mellett a gyártósorok működésébe is bepillantottak Szatóri László gyárigazgató, Csalló Péter logisztikai vezető és kollégái kalauzolásában.

Nyitottak a párbeszédre és elkötelezettek a fenntarthatóság iránt az Algidások

Szeptember utolsó napján az MLBKT vállalatlátogatást szervezett az Unilever Veszprémi Jégkrémgyárába. Az Algida-gyárban 2,2 milliárd forint összértékű beruházással nagyobb kapacitású hűtőházat építenek, és korszerűsítik a kapcsolódó épületeket. A résztvevők az épülő hűtőház mellett a gyártósorok működésébe is bepillantottak Szatóri László gyárigazgató, Csalló Péter logisztikai vezető és kollégái kalauzolásában.

Szatóri LászlóA ?Korszerű hűtőház építése az Unilever Magyarország Kft. Veszprémi Jégkrémgyárában? elnevezésű projekt révén 2011-12. folyamán egy négy blokkból álló, együttesen mintegy 12.000 paletta kapacitású hűtőház jön létre, kapcsolódó épületekkel (árukiadó iroda, étterem, melegedő, öltöző, targoncatöltő, kompresszorház, raktárak), 7.513 m2 hasznos alapterülettel. Továbbá fejlesztik az átcsomagoló üzemet, az út- és parkolórendszert és a zöldfelületet.

A veszprémi jégkrémgyár 1992 óta folyamatos fejlesztéseivel minden szempontból minőségi üzemmé nőtte ki magát. Az utóbbi években a piaci verseny miatt gyorsuló termékfejlesztési és termelés-bővítési projektek mellett elmaradt a hűtőház fejlesztése. A jelenlegi 1.800 palettás kapacitás messze elmarad a jelenlegi gyári tárolási igényektől, ezért a gyár külső pufferraktárakat vesz igénybe. A gazdasági válság ellenére bővülő piaci lehetőségek kiaknázása miatt a gyár 2008-ban egy háromütemű fejlesztési programot indított el, melynek I. ütemeként termelésbővítésre került sor. A II. ütemben a hűtőházat fejlesztik, majd 2012-15. folyamán további termelésbővítést terveznek.

A jelenlegi beruházás a hosszú távú vállalati stratégia részeként támogatja a termelőkapacitás további növelését.” ? fogalmazott Szatóri László, gyárigazgató. “Az Unilever elkötelezett környezetterhelésének csökkentése mellett, a fejlesztés a szállítási teljesítmény visszaesésével a károsanyag-kibocsátás csökkentését is célozza.”


Algida fejlesztés

Adjon visszajelzést!