A logisztikai szakma egyik legnagyobb találkozóján, a novemberi MLBKT kongresszuson bőven akad mit csemegézni azoknak, akik leginkább a raktárak jobbításában látnak fejlődési potenciált.

Mindent a raktárakról az MLBKT 19. kongresszusán

A logisztikai szakma egyik legnagyobb találkozóján, a novemberi MLBKT kongresszuson bőven akad mit csemegézni azoknak, akik leginkább a raktárak jobbításában látnak fejlődési potenciált.

Raktári IQ teszt

Az MLBKT és a XAPT közös, előzetes tesztjéből most bárki  kiderítheti, hogy milyen szinten áll raktári rendszerének intelligenciája! A teszt eredményét e-mailben küldjük el a kitöltőknek. Raktári IQ teszt kitöltése itt >>

Kockázatos-e a kiszervezés?

Saját raktár vagy külső szolgálató? Milyen kockázatokkal kell számolni? Interaktív workshopon vizsgáljuk meg a kérdést a kongresszus egyik felvezető programján, november 16-án délelőtt, amelyet a kockázatkezelés magyarországi guruja, dr. Fekete István moderál.
A feladat kidolgozása közben kockázatkezelésben jártas segítőket biztosítunk, akik az asztalok között járva segítik a csapatokat. A megoldás bemutatására (a megoldásuk logikájának ?megvédésére?) mindegyik csapatnak lehetősége lesz.

OKJ-s raktáros képzés

Az üzemeltetési költségek csökkentése

Az energia árak folyamatos növekedése miatt az iparban is különös figyelmet fordítanak az üzemeltetési költségek csökkentésére. Erre egy jó példa a Polgár Ipari Parkban megépült logisztikai csarnok, ahol a kivitelező Pallér Csarnok által javasolt műszaki megoldások segítségével az üzemeltető tapasztalatai szerint 2011 nyarán 10°C-kal alacsonyabb volt a hőmérséklet, mint a korábban épült ütemben. Hasonló kedvező eltéréssel számolnak a téli időszakra is, így a gázfogyasztásuk várhatóan 30-40%-al kevesebb lesz fajlagosan az új épületrészben. Az új műszaki megoldások alkalmazásával akár 20-40%-os költségmegtakarítást is realizálhatunk.

A raktári folyamatok fejlesztéséről

A raktári folyamatok fejlesztésének témájában önálló szekció is lesz a logisztikai és beszerzési szakemberek találkozóján, ahol többek között bemutatják a Szerencsejáték Zrt. új félautomata komissiózó rendszerét. Szó lesz egy a teljes ellátási láncot átölelő, integrált informatikai megoldásról, amely átfogja a készletkeresést, a vonalkódos cikkazonosítást, a pda-rendszerrel támogatott raktár irányítási folyamatokat, a nemzetközi szállítmányszervező rendszert.

Raktár működését is modellezik a résztvevők

A záró napon egy gyártást kiszolgáló raktár működését modellezik a résztvevők egy játékos szimuláció segítségével, szállítási és adminisztrációs funkciókkal, betárolási, anyagmozgatási, könyvelési feladatokkal.


MLBKT kongresszus

Adjon visszajelzést!