A legjobb beszerzési gyakorlatokról, beszerzési etikáról és közbeszerzésről lesz szó idén a beszerzési szekciókban Siófokon, az MLBKT éves kongresszusán. A rendezvény megnyitóján, november 16-án adják át az Év Beszerzési Menedzsere díjat.

Beszerzőknek ajánlott programok november 16-18. között

A legjobb beszerzési gyakorlatokról, beszerzési etikáról és közbeszerzésről lesz szó idén a beszerzési szekciókban Siófokon, az MLBKT éves kongresszusán. A rendezvény megnyitóján, november 16-án adják át az Év Beszerzési Menedzsere Díjat. Beszerzők ünnepelnek a 2010-es kongresszusonA bemelegítő programban szerda este Speed Networking, Bowling Bajnoság és egyéb játékok segítik a kapcsolatépítést a beszerzési és a logisztikai szakemberek között.

Az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának szakmai felügyelete alá tartozó szekciók november 17-én reggel kezdődnek, majd az utolsó napon interaktív e-auction szimulációval zárulnak.

Ízelítő a programból

Beszerzési etika szekció

Gellén Gábor

Egy nemzetközi nagyvállalat gyakorlata a beszerzési etika kapcsán

Gellén Gábor (Vodafone) a vállalat menedzsmentjének elvárásától kezdve az általános ?compliance? feltételeken át az előre nehezen specifikálható etikus magatartásig bezárólag elemzi azokat a kritériumokat, amelyeknek meg kell felelni egy beszállítói kapcsolat indulásakor és a későbbi együttműködésben egyaránt.

Vörösmarty Gyöngyi

Nemzetközi és hazai trendek a beszerzési etikában

Vörösmarty Gyöngyi (BCE) előadása egy a beszerzési etikával kapcsolatos vizsgálat eredményeit foglalja össze, mely az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának etikai kódexének továbbfejlesztési irányainak meghatározásához is alapul szolgált. Az előadás részeként áttekintésre kerülnek a nemzetközi irodalom eredményei, 30 vállalat etikai kódexének tapasztalatai, illetve egy kérdőíves vizsgálat eredményei.

Kemendy Nándor

A Beszerzési Vezetők Klubja megújított etikai kódexének ismertetése, megvitatása

Az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubja az idén megújította a Beszerzési folyamatokra vonatkozó kódex ajánlását. Kemendy Nándor (Chinoin Zrt.) előadása bemutatja az elkészült anyagot, felhívja a figyelmet a főbb változtatásokra. Az előadást kerekasztal-beszélgetés követi.

Közbeszerzés szekció

Kovács LászlóAz új Közbeszerzési Törvény alkalmazása a Közüzemi szektorban

Min változtassunk a közüzemi-közszolgáltatói gyakorlaton a törvény szellemében? ? teszi fel a kérdést Kovács László, az ELMŰ beszerzési igazgatója, aki az új közbeszerzési törvény változásairól és az aktuális végrehajtási rendeletek állapotáról osztja meg gondolatait a hallgatósággal.

Kerémi AndrásInformatikai beszerzések a versenypiacon és a közbeszerzés keretein belül

Kerémi András (NESS HUNGARY) egy évvel ezelőtt nyilatkozta a következőket: Sokan mondják, hogy az e-közbeszerzés bevezetése és általánossá tétele csökkenti a korrupciót. Kerémi András szerint azonban a korrupció csak annyiban csökkenthető, amennyiben ez az alkalmazók szándéka, illetve morális érdeke.

Heves Rudolf

Közbeszerzés az MTVA-ban

Heves Rudolf, az MTVA beszerzés és logisztika igazgatója osztja meg tapasztalatait arról, hogy hogyan zajlik a közbeszerzés egybeolvadó, átalakuló szervezetekben. Társelőadó: Baloghné Spét Anikó.

Beszerzési best practice szekció

Bali Gabriella

Beszerzési erőforrások optimalizálása a Microsoftnál

Bali Gabriella (Microsoft) nyerte a 2010-es ?Év Beszerzési Menedzsere? Díjat. Az előadásban az irányítása alatt álló 12 országot is magában foglaló beszerzési szervezet azóta elért eredményeiről fog beszélni.

fazekas_attilaParadigmaváltás a Szerencsi MG Zrt. beszerzési folyamataiban

Fazekas Attila (Streamline Beszerzési Kft.) és Osvay György (Szerencsi MG Zrt.) páros előadása egy új beszerzési folyamat bevezetéséről és az outsourcing partner bevonásának előzményeiről szól. Betekintést nyerhetünk az e-beszerzési eszköz használatának előnyeibe, és sikeres középvállalati projektek titkaiba.

Bakos AttilaRitkaföldfémek beszerzési problémái

A ritkaföldfémek alkalmazási területei folyamatosan bővülnek. Számos modern technológiához kapcsolódó új alkalmazás jelentősen növeli a globális fogyasztást. Mindeközben a kínálat és a rendelkezésre álló mennyiség csökken. Előadó Bakos Attila, a GE Consumer Products beszerzési igazgatója.

Jelentkezzen most!KKV beszállítói kör felépítése multi szemmel

Egy üzleti kapcsolat akkor jó, ha mindkét fél elégedett ? állítja Dombai Róbert a Stadler beszerzési és logisztikai vezetője. Aki a KKV-k bevonásának tipikus kérdéseit feszegeti: melyik a jobb, régi beszállítók fejlesztése vagy újak felkutatása? Hogyan lehet sikeresen kialakítani egy zöldmezős beruházás KKV beszállítói körét?

E-auction szimuláció

A MÁV Zrt. központi beszerzése két éve sikeresen alkalmazza a fordított aukciót, közbeszerzési szaknyelven az árlejtést. A péntek délelőtti szimuláció során a közönség számára is bemutatásra kerül, hogy mi zajlik a háttérben, sőt Werle Zoltán (MÁV) és Szabó Ákos (Electool) segítségével önként jelentkezők átélhetik, hogy milyen az ajánlatadói oldalon lenni. További információk a szimulációról itt.

November 9-ig várjuk jelentkezését!

Adjon visszajelzést!