Az addigi 7,5% átlagos növekedés után 5,3%-al csökkentek az informatikai cégek bevételei 2008-2009-re - mondja az MLBKT kongresszus IT szekciónak egyik előadója, Bellák Zoltán, az EuroCloud alelnöke. Ez mind a lokális, mind a globális szereplőket az értékajánlatuk és az üzleti modelljük átgondolására kényszerítette, arra a felismerésre alapulva, hogy a piacok már sosem térnek vissza a válság előtti állapotukba és az elkövetkező évtizedek a bizonytalanság és a nehezen kiszámíthatóság évtizedei lesznek.

IT megoldások felhővel és csillagháborús tervekkel a logisztikában

Az addigi 7,5% átlagos növekedés után 5,3%-al csökkentek az informatikai cégek bevételei 2008-2009-re – mondja az MLBKT kongresszus IT szekciónak egyik előadója, Bellák Zoltán, az EuroCloud alelnöke. Ez mind a lokális, mind a globális szereplőket az értékajánlatuk és az üzleti modelljük átgondolására kényszerítette, arra a felismerésre alapulva, hogy a piacok már sosem térnek vissza a válság előtti állapotukba és az elkövetkező évtizedek a bizonytalanság és a nehezen kiszámíthatóság évtizedei lesznek.

Mit jelent ez a logisztikában?

Programfüzet letöltése

A novemberi kongresszuson többek között erre is választ kaphatnak az érdeklődők. A bemelegítő programban szerda este Speed Networking, Bowling Bajnoság és egyéb játékok segítik a kapcsolatépítést a beszerzési és a logisztikai szakemberek között.

Ízelítő az IT megoldások szekció programjából

A leggyorsabb nyer! Informatika és logisztika kéz a kézben

XAPTKiss Csaba (XAPT Hungary Kft.) és Tarcsa Csaba szállítmányozási menedzser mutatja be az AUTONET Import Magyarország Kft.-nél bevezetett informatikai megoldást. Az Autonet csoport egyik alapvető elve, hogy ha a logisztikai rendszerben a vevő által megrendelt alkatrész rendelkezésre áll, akkor azt a lehető leggyorsabba a vevő által meghatározott helyen átadja.

Ennek a kihívásnak a cég csak úgy tudott eleget tenni, hogy egy komplex, a teljes ellátási láncot átölelő, integrált informatikai megoldást fejlesztett ki. Ez átfogja a rendelés felvételkori készlet kereséstől kezdve a vonalkódos cikkazonosításon keresztül az automatikusan irányított, pda-rendszerrel támogatott raktár irányítási folyamatokon keresztül az országokon keresztül átnyúló szállítmányszervező rendszerig.

Oláh AttilaKörnyezettudatos logisztika informatikai eszközökkel ? csillagháborús terv vagy valóság?

Hogyan tudunk az unokáink számára is élő bolygót hátrahagyni? Milyen szerepe van ebben a közlekedéssel kapcsolatos kibocsátásnak? Mit tehetünk ezért mi? Mit tehet vagy tehetne az állam? Hol jár a Nyugat? Milyen, még a piacra be sem vezetett (informatikai), megoldások léteznek? Konkrét példákon keresztül ezen kérdéseket boncolgatja Oláh Attila (ESRI Magyarország Kft.) ügyvezető prezentációja.

Borbás Péter IstvánÜzemanyag disztribúciós rendszer tervezése, ütemezése

Borbás Péter István, logisztikai ütemező szakértő előadása egy a MOL SCM szervezetében indított logisztikai ütemezési projekt eredményeit, tanulságait mutatja be. A projekt leglényegesebb eleme volt, hogy az üzemanyagok elsődleges disztribúciója során az ütemezési feladatok integrációja egy komoly informatikai háttérrel miként támogathatja az ütemezési időhorizont megnövelését, az árualap rendelkezésre állásának folyamatos biztosítását erős készletkontroll mellett a vevői igényektől az elosztási hálózaton át a termelésig. A bevezetésre került ütemező rendszer a teljes magyarországi és export üzemanyag disztribúciót támogatja.

bellak_zoltanCloud computing: Az informatikai iparág stratégiai válasza a globális válságra

Bellák Zoltán, az EuroCloud alelnökének előadásából kiderül, hogy a válság a vállalati informatikát (mint az egyik legjelentősebb “enabler” iparágat) is drasztikusan érintette. A folyamat eredménye az addig meghatározó paradigma elhagyása, és a piac egy jól körülhatárolható szegmense részvételével egy új iparág megjelenése lett. A cloud computing, vagy felhő-alapú informatika megállíthatatlanul növeli súlyát a vállalati IT kiadásokban, és erejét tekintve csak a telefónián belüli mobilkommunikáció megjelenéséhez mérhető változást jelent az informatikán belül.

November 9-ig várjuk jelentkezését!

Jelentkezzen most!

Adjon visszajelzést!