Az MLBKT Lean Tagozatának koordinálásával három folyamatfejlesztési témájú szekció és egy önálló szimuláció várja az érdeklődőket november 16-18. között Siófokon. A rendezvény megnyitóján, november 16-án adják át a Logisztikai Kiválóság Díjat. A bemelegítő programban szerda este Speed Networking, Bowling Bajnoság és egyéb játékok segítik a kapcsolatépítést a beszerzési és a logisztikai szakemberek között.

Terítéken a folyamatfejlesztés és a lean – a gyártástól a logisztikáig

Az MLBKT Lean Tagozatának koordinálásával három folyamatfejlesztési témájú szekció és egy önálló szimuláció várja az érdeklődőket november 16-18. között Siófokon.

Programfüzet letöltése

A rendezvény megnyitóján, november 16-án adják át a Logisztikai Kiválóság Díjat. A bemelegítő programban szerda este Speed Networking, Bowling Bajnoság és egyéb játékok segítik a kapcsolatépítést a beszerzési és a logisztikai szakemberek között.

Folyamatfejlesztés – egy kicsit más oldalról szekció

Szalay CsabaVállalati kultúra vagy csak egy oklevél a falon?

Az alapelveket már értjük. Ügyfeleink jelentős részére igaz, hogy befizetett már valamelyik tanácsadó cégnél egy-egy Lean tréningre. A képzések után kialakult kezdeti lelkesedés azonban hamar elszáll. Az első pilot projekt talán még elindul, de a vevői igények első komolyabb mértékű növekedésekor kialakult kapkodásban a tanult elvek gyorsan feledésbe merülnek. Adódik tehát a kérdés: Hogyan lehet kialakítani egy olyan folyamatmenedzsment rendszert, ami fenntartja önmagát, ami nem csak a projektjellegű beavatkozások nyomán lendül fel ideig-óráig? A lean folyamatfejlesztés változásmenedzsment oldalát mutatja be saját projekttapasztalatok tükrében Szalay Csaba vezető lean tanácsadó (Hexolut Consulting Kft.).

A nyomtatott könyv jövője – A lean alkalmazása a könyvkiadás, könyvnyomtatás és értékesítés folyamatában

A nyomtatott könyv napjai meg vannak számlálva. A lean viszont segítséget nyújthat a könyvek fenntartható kiadásában. Bár még csak a tervezés fázisában vagyunk, de minden feltétel adott a feladat teljesítéséhez. A ?legjobb? pedig, hogy nincs is más választásunk – derül ki Kosztolányi János tanácsadó (KAIZEN PRO Oktató és Tanácsadó Kft.) előadásából.

Folyamatfejlesztés klasszikusok ? raktár

Koch BálintHatékonyságnövelés a raktárlogisztikában TPM módszertannal

Átvilágították a Heineken Hungária Zrt. soproni raktárában végzett intralogisztikai tevékenységeket, a veszteségeket és a felszámolásukkal járó előnyöket láthatóvá tették a munkatársak. Koch Bálint ellátási lánc tervezési- és logisztikai vezető bemutatja a módszertant és az eredményeket.

Ősz GáborLean eszköztár alkalmazása egy logisztikai disztribúciós központban?

Ősz Gábor, lean tanácsadó (E-Con Solutions Kft.) és  Jerkó András (Head of HU Postponement & Distribution Centre, Coloplast Hungary Kft.) a hagyományosan ?laza? kontroll alatt lévő logisztikai dolgozók munkájának szabványosítása és annak módszere(i)ről tartanak előadást. Gyakorlati lean példákat mutatnak be szolgáltatási színvonal növelésére, leltárhiány csökkentésére, dolgozói együttműködés elnyerésére és fenntartására, valamint kapacitás bővítésre.

Cselovszki ZoltánA Szerencsejáték Zrt. logisztikai folyamatainak korszerűsítése

A Szerencsejáték Zrt. félautomata komissiózó rendszert vezetett be az SSI Schäferrel, amivel rövid idő alatt jelentős költségmegtakarítást ért el. A beépített ellenőrző mechanizmus hatására a kézi expediálásból adódó hibák megszűntek, a csomagolás élőerő ráfordítása csökkent. Előadók: Cselovszki Zoltán (Szerencsejáték Zrt.) és Somogyi Attila (SSI Schäfer)

Arthur Van GervenLean Logistics – A proven methodology to optimize your Supply Chain and Processes

Lean has been one of the leading philosophies in a Manufacturing environment, but is only just being used since a few years in Distribution Logistics. This presentations tells you how to implement, what tools you can use and what the benefits are of lean distribution for your Organizational and Customers.

Arthur van Gerven, global account director, Menlo Worldwide Logistics

Folyamatfejlesztés klasszikusok ? gyártás

Czuppon AlfrédElektronikus (SMT) panelgyártás húzó rendszerű automatikus anyagellátásának megvalósítása

A kongresszuson ismertetett rendszer újszerűsége abban áll, hogy úgy vezérli, optimalizálja a beültető gépek anyagellátását, hogy a meglévő SMT vezérlőrendszer gyártási adatait és az integrált vállalatirányítási rendszer raktári készletadatait szintetizálja. Automatikusan továbbítja az integrált rendszerbe az anyagigényeket, biztosítja a fizikai folyamatok vezérlését és egyidejűleg megoldja azok adminisztrációját a vonalkódos egységazonosítókat használva. Czuppon Alfréd logisztikai üzletág igazgató (Vonalkód Rendszerház Kft.) és Rezsőfi Ferenc (Jabil Circuit Hungary Kft.) előadása.

Kádi RichárdLogisztikai szolgáltatások fejlesztésének módszertana az Audi Hungaria Motor Kft.-nél

A lean logisztika nem csak azt jelenti, hogy bevezetjük a kanbant vagy alkalmazzuk a FIFO-t, hanem azt is, hogy a logisztikai szervezetek hogyan támogatják belső ügyfelüket: a gyártást. Kővári Róbert, lean szakértő és Kádi Richárd, lean folyamatfejlesztő (Audi Hungaria Motor Kft.) előadásunkban bemutatják az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. lean rendszerét, azon belül pedig példák segítségével szolgáltatás-fejlesztési módszertanunk logisztikai területeken történő alkalmazását.

Lean szimuláció

A szekció támogató szponzora az E-CON. Köszönjük!A szekció szponzora, az E-CON Group pénteken játékos szimulációt tart. A feladat: gyártást kiszolgáló raktár modellezése, raktári, szállítási és adminisztrációs funkciókkal, betárolási, anyagmozgatási, könyvelési és külső raktár-kapcsolati feladatokkal.

November 9-ig várjuk jelentkezését!

Jelentkezzen most!

Adjon visszajelzést!