Örök dilemma a kiszervezés kérdése. Az optimális alternatíva megtalálására szervezünk workshopot, úgy hogy a kockázatelemzés módszerét helyezzük a figyelem középpontjába. A programra a 19. MLBKT kongresszus első délelőttjén fog sor kerülni.

Kiszervezzem, vagy házon belül tartsam a logisztikát?

Örök dilemma a kiszervezés kérdése. Az optimális alternatíva megtalálására szervezünk workshopot, úgy hogy a kockázatelemzés módszerét helyezzük a figyelem  középpontjába. A programra a 19. MLBKT kongresszus első délelőttjén fog sor kerülni.

A program közben megismerheti a kiszervezési dilemma megoldására adaptált kockázatelemzési módszert. Az elemzés fókusza a stratégiai célok teljesülését pozitív vagy negatív irányban befolyásoló kockázatok feltárása, értékelése, az értékelés eredménye alapján az optimális kiszervezési alternatíva kiválasztása.

Miben segít a módszer?
  • felgyorsítható a kockázati tényezők beazonosítása a kiszervezési dilemmára elkészített standard kockázati lista segítségével
  • felismerhetők a rejtett kockázatok, az igazi alternatívák
  • az értékelést támogató hozam-kockázat diagram segítségével rangsorolhatók az alternatívák
A Nagy Kiszervezési DilemmaMiért jó részt venni?
  • nagyszámú, eddig nem ismert kiszervezési kockázati tényezővel találkozik,
  • izgalmas, sajátélményes tanulási formában vehet részt,
  • megismerhet egy új, a kiszervezési dilemma megoldására kidolgozott módszert,
  • más kollégákkal együtt gondolkodva új nézőpontokat és embereket ismerhet meg.
A bemutatandó kockázatelemzési módszerről

Ez egy olyan eljárás, amely akkor is megbízható megoldást ad a kockázatok feltárására és értékelésére, ha nincs vagy nem elegendő mennyiségben áll rendelkezésre múltbeli adat. A PEST, SWOT, Porter és/vagy egyéb stratégiai elemzések eredménye alapján megfogalmazott stratégiai alternatívák hozam-kockázat vizsgálatára vonatkozik. Cél az egyes stratégiai alternatívák illetve az egyes alternatívák megvalósítását támogató projektek végrehajtásával összefüggő pénzügyi és immateriális hozamok valamint kockázatok kvalitatív módszerrel történő értékelése, az elemzések eredményének összehasonlíthatóvá tételével az egyes alternatívák rangsorolása. Végeredményül kiválasztható a szervezet számára legkedvezőbb alternatíva.

A programról

A módszer megismerése sajátélményes tanulás formájában történik. Egy elképzelt vállalati szituációt mutat be a moderátor. Ismerteti a feladat megoldásának kereteit, valamint a megoldáshoz alkalmazandó kockázatelemzési módszert. A feladat önálló megoldására a résztvevők 4 fős csapatokat fognak alkotni. A feladat kidolgozása közben kockázatelemzésben jártas segítőket biztosítunk, akik segítik a csapatokat. Az összehasonlíthatóság végett mindannyian ugyanazt a feladatot ugyanabban a táblázatos formában oldják meg. A megoldás bemutatására (a megoldásuk logikájának ?megvédésére?) mindegyik csapatnak lehetősége lesz. A program végén a moderátorral közösen értékelik az eredményeket, és magát a módszert.

Moderátor: dr. Fekete István, alkalmazott kockázatmenedzsment szakértő, a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán a Stratégia és Projektvezetési Tanszék oktatója, a kockázatmenedzsment kutatási témák vezetője.

A program a kongresszus vendégeinek ingyenes, de létszámkorlátos. Cégenként maximum egy fő jelentkezését tudjuk fogadni.A program november 16-án 11-12:30 között Siófokon, a Hotel Azúrban, a kongresszus hivatalos programját megelőzően lesz megtartva.

Jelentkezzen most!

Név:*
E-mail:*Adjon visszajelzést!