A kongresszusi sikerre való tekintettel az E-Con Group csapata megismétli lean logisztikai szimulációját.A másfél órás, többkörös szimulációba az E-Con Group tanácsadói a valós életből vett problémákat sűrített bele, amelyekkel a vállalatok nap mint nap küzdenek ? legyen szó gyártási logisztika, szállítmányozás, raktározás vagy adminisztráció témakörről.

Lean logisztikai szimuláció ismét. Harmadára csökkentette az állásidőt az előző csapat.

A kongresszusi sikerre való tekintettel az E-Con Group csapata megismétli lean logisztikai szimulációját.

A másfél órás, többkörös szimulációba az E-Con Group tanácsadói a valós életből vett problémákat sűrített bele, amelyekkel a vállalatok nap mint nap küzdenek ? legyen szó gyártási logisztika, szállítmányozás, raktározás vagy adminisztráció témakörről.

Időpont

2011. december 12., hétfő, 16-19 óra

Helyszín

MLBKT Titkárság
1061 Budapest, Király utca 12. (Hungaropharma épülete)

Milyen eredmények várhatóak?

Folyik a termelés a lean logisztikai szimulációnA szimuláció célja a termelés megállás nélküli kiszolgálása. A kongresszuson szervezett programon látható volt, ahogyan a résztvevők az első 25 perces szimulációs körben, a ?push? rendszerű, szériális áramlás folyamatában ? bár minden ügyességüket bevetették ? a vevői igény felét tudták csak legyártani, emellett igen jelentős termelési állásidőt (67%!) produkáltak.

Ezután a veszteségek összegyűjtése, és a tartalékok meghatározása következett, amely alapján a résztvevők közösen határozták meg az új folyamatot: egyszerűsítéssel, egyes folyamatok teljes megszüntetésével, a munkamegosztás módosításával, az információ áramlás felgyorsításával és önműködővé tételével, valamint a ?Pull? és ?One Piece Flow? elvek bevezetésével.

Egyetlen kikötés volt csak a résztvevők felé: beruházásra nincs lehetőség, a meglévő eszközökkel és alaprajzzal ? a lean elvek alkalmazásával ? kell fejleszteni a folyamaton.

A módosítások nyomán a második szimulációs kör nagyságrendekkel jobban sikerült az első próbálkozásnál:

  • a vevői igények hiánytalanul teljesültek,
  • az ehhez szükséges idő a felére csökkent,
  • a felhasznált alapterület redukálódott,
  • a készletnyilvántartás pontosabb lett,
  • és az egyes, felszabaduló munkakörökben dolgozók számára is talált a csapat egyéb, értékteremtő munkát.

Nem utolsó sorban pedig a termelési állásidő ? ha nem is szűnt meg teljesen, de drasztikusan visszaesett: 19%-ra! A szimuláció a második, javított kör kiértékelésével zárult, ahol a jó megoldások mellett összegyűjtötte a csapat a további, vagy éppen újonnan felmerült veszteségeket is ? mintegy további tartalékokként a folyamatos fejlesztéshez!

Részvételi feltételek

A program befogadóképessége (12 fő) miatt várjuk mielőbbi jelentkezését.

A részvétel az MLBKT tagok számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Nem MLBKT tagok számára a részvételi díj 5.000 Ft+áfa/fő.

Cégenként maximum egy fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

Jelentkezni a lap alján található űrlapon keresztül lehet 2011. december 9-ig. Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni. Költségmentes lemondásra szintén április 6-ig van lehetőség (írásban a rendezveny@logisztika.hu címen), ezt követően a részvételi díjat ki kell egyenlíteni.

Jelentkezzen most!

Adjon visszajelzést!