Az MLBKT új küldetése sokaknál betalált. Nem csak egyetértő, csendes támogatást, hanem rengeteg felajánlást, kommentárt is kaptunk az elmúlt héten számos olyan szakembertől, akik nevükkel és arcukkal is vállalják véleményüket! Idézetek a visszajelzésekből kommentár nélkül...

Vélemények az MLBKT új küldetéséről

Az MLBKT új küldetése sokaknál betalált. Nem csak egyetértő, csendes támogatást, hanem rengeteg felajánlást, kommentárt is kaptunk az elmúlt héten számos olyan szakembertől, akik nevükkel és arcukkal is vállalják véleményüket! Idézetek a visszajelzésekből kommentár nélkül…

Továbbra is várjuk a hozzászólásokat! >>

 

Bartha Péter, Managing Director, DHL Freight Magyarorszag Kft.

Az etikus ellátási lánccal nagyon is egyetértek. Az ellátási lánc szállítmányozási és logisztikai részének elemzéséhez, vizsgálatához tudok hozzájárulni.

Remetey GáborDr. Remetey-Fülöpp Gábor, főtitkár, HUNAGI

Egyetértek a küldetéssel! A küldetést szolgáló innovatív technológiai és szolgáltatási megoldások ajánlását vállaljuk a térinformatika területéről! A HUNAGI december 14-i elnökségi ülésén röviden ismertetjük  az MLBKT küldetés megfogalmazását.

Gergely LászlóGergely László, nyugdíjas

Az MLBKT működésének lényege, hogy a józan közgazdasági vonulatnak megfelelően képviseljen mindent, ami érdekeit érinti. Ennek megfelelően hívja fel a figyelmet a devianciákra, amik a normális kereskedelmi kapcsolatokat illeti. Sajnos nyugdíjasként, már csak eszmei támogatást tudok nyújtani.

Gál IstvánGál István, logisztikai vezető, SEWS Magyarország Kft.

Azt gondolom, hogy jók az új célok jók, de a jövő prognosztizálás mellett még mindig nem fektetünk elegendő hangsúlyt az erőforrások gazdaságos kihasználására. Igen, ez átrendezné a szolgáltató szekciót a piacon. Ne féljünk tőle, hadd rendezze át! Egy japán vállalatnál dolgozom, sok jó dolgot látok, tapasztalok. A távolkeleti vállalatirányítási kultúra azt gondolom talán nagyobb hangsúlyt fektet a fent említett kérdésekre, de még ezt is lehetne fokozni az ésszerűség keretein belül természetesen. Aki ezt először felismeri, az nagy előnyre fog szert tenni. Elcsépelt téma, de a dolgozói motiváció és a minőségbiztosítási eredmények között is van kapcsolat. Beszélünk róla, de foglalkozunk igazán vele? Ha nagyon szétnéznénk biztos vagyok benne, hogy mindenki találna lyukat a pénzes zsákon, mindenki találna anomáliát a cége működésében. Szóval leginkább én csak tanácsokkal tudnék segíteni.

Kovács TiborKovács Tibor, nyugállományú mérésügyi szakfőtanácsos

Szívesen közreműködnék szakterületem kérdéseivel kapcsolatban, amennyiben ilyen ismeretekre igény van: 1. Hőmérséklet és hőfizikai mennyiségek méréstechnikája a szállítás és raktározás területén. 2. Az árú hőéletének követése az indulástól az érkezésig, majd a készletezés alatt. 3. A “megfelelőség” biztosítása, ellenőrzése az EU referenciák alapján. E jellemzők helyes kezelése a legkisebb energia ráfordításával biztosít minőséget.

Negyeliczky JanosNegyeliczky János, veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó

Egyetértek a küldetéssel, céljait és törekvéseit támogatom. A hajózást (úgy a tengerhajózást, mind a belvízi közlekedést) érintő sajátos környezetvédelemről vállalom egy átfogó, ismertető és/vagy vitaindító előadás megtartását. Az azt követő vita (vagy inkább elmélkedés) moderálását is elképzelhetőnek tartom, s ezt összegezve, vállalom az erre vonatkozó MLBKT ajánlás/állásfoglalás megfogalmazását.

Dr. Sinka GáborDr. Sinka Gábor, ügyvezető, OPTILOG Környezetvédelmi Tanácsadó kft

Egyetértek a küldetéssel. 2004 óta elhasznált gumiabroncsok hasznosításával foglalkozom. A gumiabroncs a közúti szállítás fontos alkatrésze, így a logisztika egyik eszköze. A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés szempontjait tudom értelmezni, magyarázni, terjeszteni az ismereteket.

Szabó GyulaSzabó Gyula, kikötő igazgató, ISD Portolan Kft.

Megítélésem szerint kiválóan sikerült a küldetés megfogalmazása. A küldetés az MLBKT alapvető céljaiból levezethető, mely célok a társaság létének értelmét adják. Megfogalmazódik benne, hogy a társaság milyen módon kívánja az alapvető céljait elérni, körülhatárolja működési körét, megkülönbözteti magát más társaságoktól. Egyszóval kiválóan sikerült. Aktívabb személyes közreműködéssel tudok hozzájárulni a küldetéshez, amit egyelőre munkahelyi elfoglaltságom gyakran korlátoz, de mint tudjuk arra van időnk ….

Szalma BélaSzalma Béla, partner, Plimsoll Kft.

Végre egy küldetés, amiben hit, szív és lélek is van.

Kooperálnék a karbon lábnyom csökkentése, felelősségünk felismerése és a következő generációk érdekében.

Vándorffy IstvánVándorffy István, tanúsított logisztikai szakértő

Az MLBKT-nak követni kell a társadalmi elvárásokat. Amennyiben a logisztika elősegíti gazdaságunk fejlődését (ez, azt hiszen nem kérdéses!), akkor minden fórumon igyekezni kell ennek felismertetésére – a politikusoknál, “hétköznapi embereknél” egyaránt. A küldetésnek e kettősségnek kell megfelelnie. Egyrészt az ország vezetőit, a gazdasági élet prominenseit kell felvértezni ennek felismerésére, ha kell fejlesztési stratégiák felvázolásával, a gazdasági eredmények várható bemutatásával. Másrészt a társadalomban meg kell teremteni az ehhez szükséges “emberfőket” oktatással, továbbképzéssel, elméleti és gyakorlati bemutatókkal, rendezvényekkel. Ha tudok, akkor szívesen segítek: cikkek megírásával, előadásokkal, tanulmányok kidolgozásával, elemzésekhez szükséges adatok felvételével stb.

Zakupszki TündeZakupszki Tünde, közbeszerzési szakértő

Hiányolom a nyilatkozatból a ‘kooperáció’ és ‘innováció’ kifejezéseket; de nem azért mert hangzatosak, hanem azért, mert ezek nélkül nem éri el a küldetés a célját. Pl.: Az MLBKT az ellátási lánc olyan szakmai közössége, akik együttműködnek a globális és helyi ellátási láncok fenntarthatóságában, és innovatív megoldásokkal járulnak hozzá a következő nemzedékek jövőjéhez. Szabályok, kódexek létrehozásában, felülvizsgálatában tudok közreműködni a küldetés érdekében.

Székely LászlóSzékely László, termelési igazgató, Mosonmagyaróvári Fémszerelvény Zrt.

TETSZIK!!!!!!!!!!

Csatlakozzon az MLBKT küldetéséhez!

Adjon visszajelzést!