A segítség nem a pénzen múlik, hanem a szándékon. A múlt héten sikerült ezt bizonyítania a logisztikai szakmának.

A segítség nem a pénzen múlik

A segítség nem a pénzen múlik, hanem a szándékon. A múlt héten sikerült ezt bizonyítania a logisztikai szakmának.

MikulásGyár: A MikulásGyár tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat gyűjt, amiket a Magyar Vöröskereszt közreműködésével juttatnak el a rászorulóknak.Amikor a MikulásGyárnak, az egyik legnagyobb karácsonyi adománygyűjtő programnak kartondobozokra volt szüksége, a szervezők hozzánk fordultak segítségért. Úgy gondoltuk, hogy párszáz darab használt, de jó állapotban lévő dobozt biztosan össze tudnánk gyűjteni a kereskedelemmel foglalkozó MLBKT tagok segítségével, de a 3000 darab reménytelen vállalkozásnak tűnt.

Ekkor igazi karácsonyi csoda történt.

Boros AndrasBoros András egyéni tagunk azzal, hogy továbbította az MLBKT hírlevelét, útnak indított egy karácsonyi angyalt, az ő közvetítésével a kérés eljutott Medgyaszay Lászlóhoz, a Drávapack Kft. ügyvezetőjéhez, akitől a következő levelet kaptuk:

 

Medgyaszay László. a Drávapack Kft. tulajdonosa és ügyvezetőjeA Drávapack Kft. dobozgyártással foglalkozik, szociális foglalkoztatóként 34 fő megváltozott munkaképességű munkatárs segítségével, Baranya megye hátrányos helyzetű térségében.

Naponta találkozunk azzal, hogy embereknek a napi ellátáshoz elegendő erőforrásuk sincs, nemhogy karácsonyi ajándékozásra tellene. Nagyra értékeljük a MikulásGyár gyűjtési és ajándékozási akcióját és úgy gondoltuk feleségemmel, tulajdonostársammal együtt, hogy mi is hozzájárulhatunk a sikerhez, talán néhány ember öröméhez, ha a raktáron lévő kb. 5000 db dobozt felajánljuk most, és majd később gyártunk helyette másikat. Reméljük, kis cégünk hozzájárult a nagy feladathoz, sikerült néhány embernek örömet okozni.

A történet azonban nem alakult ilyen egyszerűen.

Csepely KrisztinaA dobozokra Budapesten volt szükség. A kezdeményezés itt akár el is halhatott volna, ha Csepely Krisztina kolléganőnk az MLBKT titkárságán nem tekinti személyes ügyének, hogy megoldja a problémát. Több tucat fuvarozó céget hívott fel, órákon át szervezkedett, – a tőle megszokott kitartással – míg végül talált egy céget, amelyik vállalta, hogy ingyen elhozza a MikulásGyárba a dobozokat Szentlőrincről.

Csépes György, a Royal-Sprint Futárszolgálat igazgatója Csépes György, a Royal-Sprint Kft. igazgatója volt az, aki újfent segített.

Megtudtuk, hogy a Royal-Sprint is mindig igyekszik erejéhez méreten segíteni. Felsőzsolcára például vizet és élelmiszert vittek. A cég szedte össze az országban a Vakok Intézetének gyűjtött kazettákat, magnókat.

Köszönjük Boros Andrásnak, Medgyaszay Lászlónak és feleségének, Csepely Krisztinának és Csépes Györgynek, valamint a Drávapack és a Royal-Sprint minden dolgozójának, azoknak, akik Facebookon megosztották kérésünket, hogy észrevették, szükség van rájuk, és segítettek, hogy a Magyar Vöröskereszt minél hatékonyabban tudja eljuttatni az adományokat a rászorulóknak!

Kívánjuk, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére mindenkiben legyen elég erő és hit segíteni a nálunknál jobban rászorulóknak!

Csatlakozzon az MLBKT küldetéséhez!

Adjon visszajelzést!