Közgazdaságtudományok és műszaki tudományok képviselőinek részvételével február 14-én tartotta alakuló ülését a Magyar Tudományos Akadémia Logisztikai Osztályközi Bizottsága. A bizottság elnökének Chikán Attilát, az MLBKT társelnökét választották.

Logisztikai Osztályközi Bizottság alakult a Magyar Tudományos Akadémián

Közgazdaságtudományok és műszaki tudományok képviselőinek részvételével február 14-én tartotta alakuló ülését a Magyar Tudományos Akadémia Logisztikai Osztályközi Bizottsága. A bizottság elnökének Chikán Attila egyetemi tanárt, az MLBKT társelnökét választották.

A logisztika szakterülete több mint egy évtizede szerepel az MTA tudományos bizottságai között, az új akadémiai ciklusban azonban a bizottsági struktúra átalakulásával új lehetőségként a közgazdasági és a műszaki tudományok művelői közös, osztályközi bizottságban működhetnek együtt. Az MTA IX. Gazdasági és Jogtudományi Osztálya 12 főt, a VI. Műszaki Tudományok Osztálya 8 főt delegált az osztályközi bizottságba, mely Chikán Attila egyetemi tanárt, akadémikust választotta elnökévé. A bizottság alelnökeivé Kulcsár Bélát és Turcsányi Károlyt, titkárává Wimmer Ágnest választották.

Az alakuló ülésen Bélyácz Iván akadémikus, a IX. Osztály elnöke köszöntötte a résztvevőket, s a bizottság terveivel kapcsolatban kiemelte az együttműködés és a szinergiák szerepét.

A bizottság a közeljövőben dolgozza ki részletesebb munkatervét, melyben a gazdasági és műszaki szakterületek együttműködése, a tudományos eredmények közvetítése és a gyakorló logisztikai szakemberekkel való kommunikáció, a gyakorlati logisztikai kihívások több szempontú megvitatása is fontos szerepet kap majd.

Közgazdasági és műszaki szakterületek együttműködése: Logisztikai Osztályközi Bizottság alakult a Magyar Tudományos Akadémián

Adjon visszajelzést!