582 ezer liter üzemanyagot, 19,8 millió köbméter vizet takarítottak meg, közel 700 ezer tonnával csökkentették a hulladékkibocsátásukat az elmúlt években azok a cégek, akik csatlakoztak a KÖVET Egyesület Ablakon Bedobott Pénz elnevezésű programjához. Idén az MLBKT tagjai 15% kedvezményt kapnak a részvételi díjból.

78 szevezet – 22,1 milliárd forint megtakarítás környezettudatos intézkedésekkel

582 ezer liter üzemanyagot, 19,8 millió köbméter vizet takarítottak meg, közel 700 ezer tonnával csökkentették a hulladékkibocsátásukat az elmúlt években azok a cégek, akik csatlakoztak a KÖVET Egyesület Ablakon Bedobott Pénz elnevezésű programjához. Idén – új küldetésünkkel összhangban – az MLBKT tagjai 15% kedvezményt kapnak a részvételi díjból.

Ablakon Bedobott Pénz ProgramA gazdaságilag is megtérülő környezetvédelmi fejlesztések adatbázisa a program honlapján is megtalálható. Regisztráció után többszáz intézkedés adatlapjához lehet hozzáférni.

Ha Ön is megmutatná cége jó gyakorlatait, még nem késő csatlakozni a programhoz!

Kik vehetnek részt a programban?

Azok a vállalatok és szervezetek jelentkezhetnek, akik az elmúlt 5 évben olyan környezetvédelmi beruházásokat vagy intézkedéseket valósítottak meg, amelyek egyben gazdasági hasznot is hoztak. A megvalósult intézkedéseket a KÖVET környezetvédelmi szakértői a helyszínen auditálják, majd független, szakmai zsűri értékeli azokat. A legsikeresebb megoldásokat Környezeti Megtakarítás Díjjal jutalmazzák, melynek átadására 2012. október 10-én a KÖVET Konferencián kerül sor.

Ablakon Bedobott Pénz ProgramA program idén számos új elemmel bővült. Két új kategóriát is létrehoztak a szervezők az Irodai Zöld Megtakarítások értékelésére, valamint az Energia menedzsmenttel rendelkezők számára. A programban helyet kapott egy félnapos műhelymunka a környezeti megtakarításokról, másrészt a KÖVET szakemberek a bemutatott intézkedéseket, beruházásokat helyszíni audit keretében vizsgálják meg.

A legkiválóbb intézkedéseket Környezeti Megtakarítás Díjjal jutalmazza a szakmai zsűri. A díjazottak továbbjuthatnak az Európai Üzleti Díj a Környezetért elnevezésű nemzetközi versenyre. A résztvevő vállalat vagy szervezet képviselője térítésmentesen vehet részt a környezeti megtakarítási lehetőségeket bemutató műhelymunkán, ahol további fejlesztési lehetőségeket ismerhet meg. A bemutatott beruházásokat és intézkedéseket a KÖVET szakértője helyszíni audit keretében vizsgálja meg, és írásos visszajelzést ad a fejlesztésekről. A résztvevők és a díjazottak megjelennek a www.ablakonbedobottpenz.hu honlapon, a Lépések című szaklapban és a programhoz kapcsolódó sajtóközleményekben.

Díjak

 • A legszebb mosott gyümölcs tálban: ráfordítást nem igénylő intézkedések
 • A legízletesebb alacsonyan csüngő gyümölcs: három éven belül megtérülő beruházások
 • A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások
 • Irodai Zöld Megtakarítás különdíj
 • Energia Menedzsment különdíj

Program menete

 • Jelentkezési határidő (szándéknyilatkozat visszaküldése): 2012. március 5.
 • Műhelymunka a környezeti megtakarításokról: 2012. március 7.
 • Esettanulmányok elkészítése: 2012. március 1. ? április 27.
 • Helyszíni auditok: 2012. május 2. ? június 29.
 • Kiadvány és plakátok szerkesztése: 2012. július 2. ? szeptember 14.
 • Zsűri értékelése: 2012. szeptember 7.
 • KÖVET Konferencia ? Díjátadó: 2012. október 10.

Jelentkezési határidő: 2012. március 5.
További információk: www.ablakonbedobottpenz.hu

Adjon visszajelzést!