A Grafton Recruitment Kft. szakértőit, Polgár Zita vezető tanácsadót és Kovács András ügyfélkapcsolati vezetőt kérdeztük, milyen lehetőségei, esélyei vannak ma egy logisztikai szakembernek a munkaerőpiacon. A korábban már bemutatott jövedelemszint felmérési eredményeket most újabb, munkaerő-közvetítői nézőpontokkal egészítjük ki.

Mennyit keres egy logisztikai szakember? – Logisztikai karrierpálya és fizetések a munkaerőpiacon 2012-ben

A Grafton Recruitment Kft. szakértőit, Polgár Zita vezető tanácsadót és Kovács András ügyfélkapcsolati vezetőt kérdeztük, milyen lehetőségei, esélyei vannak ma egy logisztikai szakembernek a munkaerőpiacon. A korábban már bemutatott jövedelemszint felmérési eredményeket most újabb, munkaerő-közvetítői nézőpontokkal egészítjük ki.

2012 év elején az MLBKT felmérése kapcsán a vállalatok úgy nyilatkoztak, hogy többek között a képzések, humán erőforrás fejlesztésének növelésével, valamint a létszámleépítés csökkentésével is küzdenek a válság ellen, mely eszközök alkalmazása automatikusan hatással van a munkaerőpiacra is, kihívások elé állítva mind a keresleti, mind a kínálati oldalt.

A tapasztalat a mérvadó

A Grafton szakértői szerint a logisztikai szakma alapvetően versenyképesnek számít a mai munkaerőpiacon, de más ágazatokkal összehasonlítva csak az IT és a műszaki-mérnöki területeket követően mondható annak.

A szakterület múltja ? nálunk csak az elmúlt évtizedekben oktatják mint szakmát – és jellege miatt a Grafton tapasztalata az, hogy a munkaadók egyelőre még egyértelműen a gyakorlati tapasztalatot, sok esetben az iparági, speciális tapasztalatot tekintik elsődlegesnek a munkaerő felvételnél, s nem a végzettséget. Emiatt a sajátos múlt miatt fordulhatott elő az, hogy elsősorban gazdasági vagy műszaki alapdiplomával rendelkezők közül kerültek ki a logisztika mai szakemberei. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a szakirányú végzettség és egyéb kiegészítő képzések, oklevelek nem jelentenek versenyelőnyt, hiszen mára már ezek szerepe is egyértelműen felértékelődött, hanem azt, hogy például a logisztikai végzettségű pályakezdők is akkor kerülhetnek előnyösebb helyzetbe az állásinterjúk során, ha már a képzési idő alatt gyakorlati tapasztalatot szereznek.

Gyakornoki helyet keresel? Logisztikai és beszerzési területen tudunk segíteni.

A megszerzett tapasztalatok mellett azonban az a rendkívül fontos munkaadói igény is megfogalmazódik már az álláskeresők felé, hogy az ágazat jellege, vagyis a kiterjedt vállalati folyamatok és rendszerszemlélet szükségessége kapcsán a leendő munkavállaló rendelkezzen regionális és globális logisztikai tudással is, s hogy ezen tudását folyamatosan fejlessze (tanuljon), hiszen a hatékony és gazdaságos logisztikai folyamatok ma már megkerülhetetlenül nemzetközi jellegűek.

Kiszolgáló vagy stratégiai funkció a logisztika?

Többször is megállapításra került már, – többek között az MLBKT-Corvinus Egyetem szeptemberi öregdiák találkozóján is-, hogy a logisztika jelentőségének megítélése az utóbbi néhány év kedvezőbb eredményei ellenére még napjainkban is sokszor kérdéses, nem mindenütt ismerik fel a jelentőségét, különösen a kisebb vállalatoknál. Gyakran nem jelenik meg önálló funkcióként, bedarálódik például az értékesítés, vagy akár a termelés alá. Ezt támasztotta alá a Grafton szakértőinek elmondása is, akik az állásinterjúk alapján hasonló tapasztalatokat fogalmaztak meg. A jelenlegi munkaerőpiaci kihívások mellett ez a sokszor determinált helyzet sem könnyíti meg a közvetítő munkáját, hiszen neki össze kell tudnia hangolni a keresleti és kínálati oldalt, közvetítenie kell az igényeket és elvárásokat. Gyakran előfordul az is, hogy a későbbi elvégzendő feladat leírását is neki szükséges pontosítania, hiszen a kétoldali piaci információkkal ő rendelkezik.

Szükséges kompetenciák és fizetési sávok

Polgár Zita és Kovács András tapasztalatai szerint a vállalatok – a fizikai dolgozókat nem számítva – jelenleg beszerzőt, supply chain specialistát, különböző szállítmányozási feladatok elvégzésére alkalmas kollégát keresnek leginkább.

A logisztika és kapcsolódó területein dolgozók legszükségesebb kompetenciái a szakmai tudáson kívül, nem fontossági sorrendben a következők: problémamegoldó és stressztűrő képesség, kezdeményező készség, jó kommunikációs képességek, proaktivitás, feladatorientáltság, jó meggyőző erő, analitikai készség és természetesen elengedhetetlen az idegennyelv tudás, azon belül is az angol nyelv ismerete, ahol többnyire tárgyalási szintű nyelvtudást (személyesen és telefonon) várnak el a cégek.

Minden területen, így a logisztikában is, nehéz meghatározni azokat a fizetési sávokat, amelyek pontos és informatív képet adhatnak az ágazatról. Az alábbi táblázat ezért csak tájékoztató jelleggel, és nem a fizikai dolgozókra vonatkozóan közöl adatokat a közép-magyarországi régióra jellemző, átlagos fizetési sávokról, amelyeket természetesen tanácsos mindig egyéni szintekre lebontani. A lenti bruttó bérek azonban vidéki viszonylatban 10-30 %-kal is lehetnek alacsonyabbak a fővárosi fizetésekhez képest, s természetesen meghatározza az összeget az is, hogy valaki multinacionális vállalatnál vagy kkv-nál pályáz meg egy-egy állást. A szakértők tanácsa az, hogy a fizetési igényen kívül érdemes végiggondolni egy-egy pályázat beadásakor azt is, mik a hosszú távú céljaink, motivációink karrierünkben, mert pl. egy kkv a multinacionális vállalattal szemben jellemzően több lehetőséget biztosít az egész vállalati, és így logisztikai folyamat rálátására is, így szélesebb spektrumú szakmai tudásanyagra tehetünk szert általa.

Bruttó havi bérek a logisztikai szakmában 2012-ben*

Bruttó havi bérek a logisztikai szakmában 2012-ben*

*A vezetők fizetése cégmérettől, tapasztalattól és egyéb tényezőktől függően jelentősen különbözhet egymástól. A táblázat közép-magyarországi, nem fizikai munkát végző munkavállalókra vonatkozó tájékoztató adatokat tartalmaz, az adatokat a Grafton szolgáltatta.

A munkaerőpiac egyéb (logisztikai) jellemzői

A logisztikai munkaerőpiacra különösen jellemző ? a kiterjedt vállalatközi folyamatok miatt -, hogy ha a kapcsolódó területeken, húzó ágazatokban nagyobb változás történik, vagy akár éppen csak megkezdődik, akkor ezen a piacon is igen gyorsan megmutatkoznak a reakciók, amely az egyszerű szemlélőnek olykor akár hirtelen megjelenésűnek is tűnhet.

Általában véve mondható el a munkaerőpiacról – így a logisztikairól is-, hogy az idősebbek higgadtsága sokszor előnyt jelent a fiatalabbak türelmetlenségével szemben, de ugyanakkor az újabb generációk terhelhetőbbek, rugalmasabbak, jobb a nyelvtudásuk, magasabb szintű számítástechnikai ismeretekkel rendelkeznek.

Mindemellett a mai álláskeresők tudatosabbak, bár az utóbbi évek gazdasági helyzete miatt ebben sajnos visszaesés mutatkozik, amely leginkább a sokszor fókuszálatlan pályázás, irreális igények megfogalmazásában érhető tetten.

Mire jó a másoddiploma?

A Graftonról

Az ír alapítású Grafton Recruitment Kft. Magyarországon 1996 óta foglalkozik munkaerő-közvetítéssel, munkaerő-kölcsönzéssel, valamint széleskörű humán erőforrás szolgáltatásokkal. Kiválasztási tevékenysége a versenyszféra minden ágazatát lefedi, ügyfeleinek igényét adott szakterületen specializált tanácsadók szolgálják ki Magyarország egész területén. A logisztika és szállítmányozás területen belül tanácsadóik a végzettséget nem igénylő fizikai pozícióktól kezdve egészen a speciális tudást igénylő, felsővezetői szintig keresnek szakembereket. Ügyfeleik között éppúgy megtalálhatók világhírű termelő-gyártó cégek, mint szállítmányozással, kiszervezett supply chain-nel, valamint kereskedelemmel foglalkozó vállalatok.

A cikk megírásában a Grafton munkatársai, Polgár Zita vezető tanácsadó és Kovács András ügyfélkapcsolati vezető voltak a segítségünkre.

Hajas GabriellaHajas Gabriella
oktatási vezető, MLBKT

Adjon visszajelzést!