Az MLBKT Oktatói Tagozata június 22-én látogatást szervez a Záhony Port Zrt.-hez.

Látogatás Záhonyba az Oktatói Tagozat szervezésében

Az MLBKT Oktatói Tagozata június 22-én látogatást szervez a Záhony Port Zrt.-hez.

Időpont

2012. június 22. (péntek) 10.30 és 13.00 óra között

Helyszín

4625 Záhony, Európa tér 12.

Tervezett program

10.30 ? 11.00
Köszöntő és bemutatkozó előadás; Farkas József, vezérigazgató, Záhony Port Zrt. Vasútvállalat

11.00 ? 13.00
Helyszínbejárás

13.00 ? 14. 00
Oktatói Tagozat ? zártkörű megbeszélés

A Záhony Port Zrt.-ről

A kelet-nyugati irányú vasúti szállítások fontos állomása Záhony, mely az európai ötös számú Triest-Budapest-Kiev-Moszkva-Horgors (Kína) fő közlekedési folyosó legjelentősebb csomópontja. Itt találkozik az európai normál és a keleti széles nyomtávolságú vágányhálózat. A 89 mm-es vasúti nyomtávolság-különbség miatti átrakás már 1948 óta működik, ami több mint 60 éves történelmi múltat jelent. Magyarország keleti kapujaként emlegetett mintegy 84 km2 kiterjedésű szárazföldi átrakó komplexum, amely 260 km-es normál nyomtávú vágányhálózatával, valamint 140 km széles nyomtávú vágányhálózatával Európa szinten is kiemelt méretekkel és kapacitásokkal rendelkezik.
Fő tevékenysége a Független Államok Közössége és az azon túl fekvő országokból Ukrajna Csop (Záhony) és Batyevo (Eperjeske) határállomásain keresztül széles nyomtávolságú (1520 mm) vagonokban érkező küldemények átrakása normál nyomtávolságú (1435 mm) vasúti kocsikba. Mindezek mellett közútra történő kiszolgálással, raktározással, és az átrakás közben végezhető egyéb értéknövelő szolgáltatásokat kínál a megrendelők számára.
Az átrakókörzet legjelentősebb átrakó társasága a 100%-ban MÁV Zrt. tulajdonában lévő ZÁHONY-PORT Zrt., amely az import irányú áruforgalom több mint 75%-át kezeli.

Részvételi feltételek

Jelentkezzen most!A rendezvényen való részvétel  MLBKT tagoknak ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Maximális létszám 25 fő, a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk.

Jelentkezni az ide kattintva megnyíló űrlapon keresztül lehet 2012. június 18-ig, illetve a létszámkeret beteltéig. Az MLBKT tagjai, ezen belül is az Oktatói Tagozat tagjai elsőbbséget élveznek. Túljelentkezés esetén cégenként csak 1 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

Adjon visszajelzést!