"Szakmai szempontból az integritás, a betartott szó, a szakmai kompetencia, a nyitottság, a széles látókör és előre tekintés jelentik a kiválóság zálogát." Ádám Lászlót, a 2011-es Év Beszerzési Menedzserét kérdeztük a kiválóságról és a szakmai díjról.

Díjat nyerni beszerzőként

“Szakmai szempontból az integritás, a betartott szó, a szakmai kompetencia, a nyitottság, a széles látókör és előre tekintés jelentik a kiválóság zálogát.” Ádám Lászlót, a 2011-es Év Beszerzési Menedzserét kérdeztük a kiválóságról és a szakmai díjról.

Ádám László, az Év Beszerzési Menedzsere 2011Mit jelent számodra a kiválóság?

Talán nem is olyan könnyű erre a kérdésre válaszolni, hiszen előbb prioritásainkat kell górcső alá vennünk és ezek alapján beszélhetünk kiválóságról. Számomra az emberi és családi alapértékek megtartása az elsődleges prioritás, ezek pedig alapvetően befolyásolják szakmai eredményeimet, teljesítményemet ? és ez így van legtöbbünkkel?

Szakmai szempontból az integritás, a betartott szó, a szakmai kompetencia, a nyitottság, a széles látókör és előre tekintés jelentik a kiválóság zálogát ? én ebben hiszek.

Miben változtál, fejlődtél szakmai szempontból a díj elnyerése óta?

Nagyon sokat jelentett számomra ez a díj. Először is egy nagyon komoly szakmai bizottság előtt egy piaci visszajelzést adott számomra szakmai társaim előtt. Ez egyben az SAP-n belüli elismertségemet is megerősítette ? ami új, komplexebb szakmai lehetőségeket is jelentett. Az MLBKT Beszerzési Vezetői Bizottságának meghívott tagjaként újabban olyan események lebonyolítását támogathattam, amelyek a szakmai közösségünk számára is fontosak voltak ? gondolok itt a BVK 10. évfordulójára szervezett eseményre, vagy az új vezetőség választásának lebonyolítására. De amint személyesen a legjobban értékelek a díjat követően, az a belső önértékelésem erősítése, hogy jó az a szakmai irány és eredményesség, amelyen haladok ? sokszor jó, ha megmérettetjük magunkat nyílt keretek között ? tudni fogjuk miben fejlesszük magunkat és miben vagyunk már jók?

Meg tudnád fogalmazni, hogy mi motivál a munkádban?

Szerencsés vagyok, mert azt csinálom, amit szeretek? de ebben a folyamatos tudatosság is benne van: felismerni és elébe menni az új dolgoknak, sokszor nehezünkre esik: engem motivál. Motivál, ha szabadon vagy elsőként kell valamit megcsinálni és az a változatosság, ami ebben a szakmában rejlik ? csak biztatni tudok mindenkit, keressék az innovációt, az új dolgokat ? ez mindig sok érdekességet, sokszínűséget hoz a mindennapok sűrűjében.

Szerinted milyen értékekkel kell rendelkezniük az MLBKT által díjazottaknak?

Azt hiszem fontos, hogy szakmai integritással rendelkezzen az a személy, aki egy ilyen díjra pályázik. Ma olyan felgyorsult és változó környezetben élünk, amikor a nyíltság és nyitottság az újra, a széles látókör elengedhetetlen tulajdonságunk kell, hogy legyen. és végezetül, de nem utolsó sorban, munkánkkal, döntéseinkkel folyamatosan és jelentős befolyással bírunk közvetlen és közvetett környezetünkre ? így döntéseink során mindig legyünk ezekre figyelemmel. Fontosnak tartom, hogy kiemeljem: a helyes értékek megválasztása és megtartása nem a díj, nem egy díj, hanem magunk mint egyének miatt fontos ? ez pedig szakmai eredményünk javításához vezet. Bíztatok mindenkit, hogy vegyen részt ezen a nagyon komoly szakmai megmérettetésen, hisz csak nyerni lehet általa: visszajelzést, fejlődést és szakmai elismerést.

Ádám László jelenleg az SAP németországi irodájából segíti az európai beszerzési folyamatok átszervezését.

Adjon visszajelzést!