A kiválósági díj számomra a legmagasabb szakmai elismerést jelentette, jelenti. Életkoromat tekintve (65 év), akár életmű díjnak is tekinthetném. - írta dr. Benkő Béla, aki 2009-ben nyerte el az Év Logisztikai Menedzsere címet.

Szeretem a munkámat. Talán ezzel kellett volna kezdenem.

A kiválósági díj számomra a legmagasabb szakmai elismerést jelentette, jelenti. Életkoromat tekintve (65 év), akár életmű díjnak is tekinthetném. – írta dr. Benkő Béla, aki 2009-ben nyerte el az Év Logisztikai Menedzsere címet. Dr. Benkő Béla a Richter Gedeon Nyrt. raktári munkafolyamatainak, fuvarszervezési rendszerének átalakításával és azt támogató informatikai megoldás együttes alkalmazásával teljesen megújította a Richter raktár-logisztikai területét mind belföldön, mind a leányvállalatok területén.

Dr. Benkő Béla gondolatai a díjról

Benko_Bela_az_ev_logisztikai_menedzsereA díj odaítélése arra ösztönzött, hogy töretlen lendülettel folytassam munkámat az innováció területén. Szerencsére sikerült több témát is projekt szintre emelnem és kiviteleznem, melyek megvalósításához új ismeretekre volt szükség (pl. lean módszer alkalmazása). MLBKT nagyon jelentős mértékben járult hozzá az új ismeretek, módszerek megismeréséhez.

A motiváció kérdése kissé bonyolult. A teljesség igénye nélkül néhány gondolat.

  • Nyitottság az új dolgok iránt.41 éves pályafutásom alatt az innováció determinálta a tevékenységemet.
  • Elkötelezettség a társaságunk iránt. Ez esetben abban nyilvánul meg, hogy folyamatosan keresem a hatékonyabb megoldásokat, a jelen és jövő kihívásaira a lehető legoptimálisabb válaszokat.
  • Nem elhanyagolható szempont az egészséges siker iránti vágy .
  • Talán ezzel kellett volna kezdenem.Szeretem a munkámat.

Hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznie a 2012-es díjazottaknak? A teljesség igénye nélkül néhány gondolat:

  • Szakmai felkészültség.
  • Új,vagy újszerű megoldások alkalmazása.
  • Gazdasági előny vagy társadalmi hasznosság.

Összességében olyan emberi tulajdonságok, hogy példaképe lehessen a szakmának, a bennünket követő generációnak.

Adjon visszajelzést!