Pécs László 2009-ben a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. beszerzési és alkatrész-értékesítési igazgatójaként nyerte el az MLBKT Év Beszerzési Menedzsere címet. Most szakmai kiválóságról és a beszerzési vezetők erényeiről kérdeztük a szakembert.

A kiváló beszerzési menedzserek 7 ismérve

Pécs László 2009-ben a Bombardier Transportation MÁV Hungary Kft. beszerzési és alkatrész-értékesítési igazgatójaként nyerte el az MLBKT Év Beszerzési Menedzsere címet. Most szakmai kiválóságról és a beszerzési vezetők erényeiről kérdeztük a szakembert.

Példamutatás, következetesség, határozottság, iránymutatás, szerénység, alázat. Ez a hat szó kifejezi mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy valaki a szakmájában és emberként kiváló lehessen. Legyen valaki kétkezi munkás, mérnök, pedagógus vagy akár vezető. – vallja Pécs László.

Beszerzési menedzsment szakirányú továbbképzés a Budapesti Corvinus Egyetemen

– A jó vezető tudja, csak egy motivált, sikerre éhes csapattal lehet eredményeket elérni. Mindenki nyerő csapatban szeretne focizni. Ez nincs másképpen az üzleti életben sem. Nekünk vezetőknek kell megalkotnunk a nyerő csapatot, ahol van kapus, van hátvéd, de van előre helyezett csatár is. A vezetőnek ismerni kell csapatát, hova kell erősítés vagy csere, ki melyik posztra jó. Ha összegeznem kellene, nekem a motiváció a kihívás és a nyerő csapat megalkotása.

Milyen értékekkel kell rendelkezniük az MLBKT által díjazottaknak?

Pécs László, az Év Beszerzési MenedzsereAz MLBKT által díjazottaknak rendelkezniük kell egy jó vezető ismérveivel úgy, hogy lehetőleg legtöbb ?kiválóság erény? birtokában is legyen.
Senki sem lehet vezető anélkül, hogy követőkre ne találna. A beosztottak csak akkor fogadják el irányításunkat és befolyásunkat, ha segítjük őket saját céljaik elérésében. Először pontosan meg kell ismernünk csoporttagjaink valósi igényeit. Csak ezután hozhatunk számunkra kedvező döntéseket, cserében az ő tevékenységükért, melyet a cég érdekében végeznek. Ez az egyenértékű csere a vezetés kulcsa. A vezetésben két dologhoz kell felsőfokon érteni: a konkrét feladathoz (munka megtervezése, megszervezése) és az emberi kapcsolatokhoz (az igények megértése és kezelése). Az eredményes vezető feladatcentrikus és embercentrikus. A beosztottak nyerő csapatba akarnak tartozni, de sohasem önértékelésük és önbecsülésük rovására.

Mint egykor beszerzést irányító vezető a beszerzési vezető ismérvei közül kiemelném:

  1. Beszerzési szakmai ismeretét,
  2. Beszerzési szakma szeretetét,
  3. Jó vezetői képességekkel történő rendelkezést,
  4. Forrásgazdávál, megrendelővel történő jó kapcsolatteremtő képességet,
  5. Megrendelővel, potenciális partnerrel történő jó kommunikációs képességet,
  6. Emberközpontú gondolkodást,
  7. Jó tárgyalási képességet. Itt emelném ki, hogy nem biztos, hogy aki jó beszerző egyben jó értékesítő is.

A 2012-es Év Beszerzési Menedzserét még keressük. Ha Ön ismer kiváló beszerzési vezetőt, javasolja a díjra az alábbi űrlapon!

Pályázati felhívás >>

Adjon visszajelzést!