Johannes Hahn biztos június 27. és július 1. között a Duna-régióban tesz látogatást, hogy találkozzon azokkal, akik a stratégiához fűződő terveket megvalósítják.

Egy éves a Duna-stratégia

Johannes Hahn biztos június 27. és július 1. között a Duna-régióban tesz látogatást, hogy találkozzon azokkal, akik a stratégiához fűződő terveket megvalósítják.

Egy évvel a nyolc tagállamot és hat szomszédos országot érintő Duna-stratégia elindítását követően a regionális politikáért felelős biztos, Johannes Hahn a régióba látogat. A hét országot ? Ausztriát, Szlovákiát, Magyarországot, Horvátországot, Szerbiát, Romániát és Bulgáriát – érintő látogatása alkalmával Hahn biztos magas rangú politikusokkal és érdekelt felekkel találkozik. A Duna-stratégiához kapcsolódó projektek közül többet személyesen is megtekint. A látogatás egybeesik a régió Duna-napi eseménysorozatával.

A Duna-stratégia regionális, kutatási, közlekedési és környezetvédelmi szakpolitikai elemeket foglal magában, ugyanakkor a biztonságpolitika, az idegenforgalom és a növekedés is lényeges részét képezik annak érdekében, hogy a régió vonzóbb legyen mind az itt lakók, mind az itt dolgozók számára. A stratégia az Európa 2020 stratégia megvalósításának egyik eszköze; a makrorégiók szintjén ösztönzi a növekedést, csakúgy, mint a munkahelyteremtést.

Egy hozzászólás.

  1. Erről inkább hallgassunk! Nem egy sikersztori….

    Illetve ez nem igaz, hiszen majdnem lett bicikliút hajózóút helyett, de időben ébredt valaki Brüsszelben!

    Kiépített és karbantartott pálya nélkül nem sokat ér egyik alágazat sem.
    A hajózás pályája esetleg a Duna is lehetne. De ez nem szempont, ha Illés úr azt jobban szereti maradhatunk a Rábcánál vagy valamelyik pataknál is.

Adjon visszajelzést!