A Lean Tagozat következő eseményén az ötletbeadványos rendszereket vesszük górcső alá egy gyakorló szakember segítségével, aki a Bosch-nál maga is aktívan irányítja és fejleszti a dolgozói ötleteket tömörítő és hasznosító rendszert.

Vannak ötleteink? Ha igen, mit kezdjünk velük?

Vannak-e ötleteink?Az MTI jelentése szerint százmillió eurós nagyságrendben érnek el megtakarítást német óriáscégek az alkalmazottaktól származó ötletek megvalósításával.

A Handelsblatt című üzleti lap szerint a Continental autóipari beszállítónál 2011-ben 120 millió euróval csökkentették a költségeket a dolgozók innovációi révén. Világszerte 126 telephelyen összesen 310 ezer ötletet próbáltak ki.

Az ötletmenedzsment módszerét alkalmazzák egyebek között a Boschnál, a Daimlernél, a BMW-nél és a Volkswagennél is. Az utóbbinál 2012 első félévében 60 millió eurót takarítottak meg, 2011-ben pedig 100 millióval csökkentették a költségeket a beérkezett 32 600 javaslat alapján.

A BMW-nél tavaly minden korábbinál többet, 77,9 milliót spóroltak az alkalmazottak ötleteivel, a Daimlernél pedig 68 millió eurót, további 17 millió euró megtakarítást pedig szétosztottak a munkatársak között. A Boschnál 2011-ben 47 millió megtakarítást hozott a dolgozói leleményesség, az ötleteket összesen 9 millió euróval jutalmazták – írta meg július 17-én az MTI .

Ötletbeadványos rendszerekről beszélget a Lean Tagozat

A Lean Tagozat következő eseményén az ötletbeadványos rendszereket vesszük górcső alá egy gyakorló szakember segítségével, aki a Bosch-nál maga is aktívan irányítja és fejleszti a dolgozói ötleteket tömörítő és hasznosító rendszert.

Reményeink szerint a szakember vitaindítója nyomán egy interaktív beszélgetésen oszthatják meg egymással a résztvevők a legjobb gyakorlatokat. A rendezvény háziasszonya az MLBKT Lean Tagozatának vezetője, Báthory Zsuzsanna (Robert Bosch).

Időpont

2012. augusztus 14., kedd, 17 óra

Helyszín

MLBKT Titkárság
1061 Budapest, Király utca 12. (Hungaropharma épülete)

Részvételi feltételek

Jelentkezzen most!A részvétel feltétele az érvényes MLBKT tagság. A rendezvény  ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Maximális létszám 25 fő, a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk.

Jelentkezni az ide kattintva megnyíló űrlapon keresztül lehet 2012. augusztus 12-ig, illetve a létszámkeret beteltéig. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni.

Adjon visszajelzést!