Az MLBKT egy kellemes nyár végi programra várja Önt. Ezúttal a Maersk Hungary lát vendégül minket, a Mahart Konténer Terminálján, ahol egy konténer belsejében speciálisan kialakított interaktív kiállítást tekinthetünk meg. A Climate Box című projekt világ számos pontján járt már Új-Zélandtól az Egyesült Államokon át Nyugat-Ázsiáig, legutóbb Malajziából érkezett a Sziget fesztiválra.

Climate Box: interaktív konténer-kiállítás

Az MLBKT egy kellemes nyár végi programra várja Önt. Ezúttal a Maersk Hungary lát vendégül minket, a Mahart Konténer Terminálján, ahol egy konténer belsejében speciálisan kialakított interaktív kiállítást tekinthetünk meg. A Climate Box című projekt világ számos pontján járt már Új-Zélandtól az Egyesült Államokon át Nyugat-Ázsiáig, legutóbb Malajziából érkezett a Sziget fesztiválra.

Időpont: 2012. augusztus 28., (kedd) 15 óra
Helyszín: Mahart Konténer Terminál
H-1211 Budapest, Weiss Manférd út 5-7.
A bemutató és a kiállítás megtekintése ingyenes.

Jelentkezni lehet a rendezveny@logisztika.hu címen Horváth Editnél.


A Climate Boxban a vállalkozó kedvűek számítógépes szimulátor segítségével maguk is kipróbálhatják, milyen sebességnél mennyi szén-dioxidot termel egy hajó, miközben Newarkból Rotterdamig elvezetnek egy 400 méter hosszú teherhajót, betartva a szállítási határidőket és szembenézve az időjárási, forgalmi viszontagságokkal.

climatebox

A Climate Boxban például szó szerint megemelhetik a látogatók azt a szén-dioxid mennyiséget, ami 100 kilogramm áru 100 kilométernyi utaztatása alatt keletkezik a szállítás módjától függően. Így kézzelfoghatóvá válik, mennyi is a hajóztatáskor keletkező 80 gramm, a vasúti szállításkor kibocsátott 200, a kamionos fuvarozáskor termelődő 470, a légi szállításkor keletkező 5600 vagy a személyautóval való fuvarozással kibocsátott 9900 gramm szén-dioxid.

Talán sokan máshogy nyúlnak a boltban a banánért, ha tudják, hogy a gyümölcsből egyetlen darab is több mint 25 gramm szén-dioxidot “termel”, amíg Ecuadorból hajón elérkezik egy európai kikötőbe. A Climate Boxban többek között egy csomag földimogyoró, egy autógumi vagy egy pár sportcipő szállítási szén-dioxid-lábnyomát is megismerhetik az érdeklődők.

Miről szól a Climate Box ?

  • Tudja Ön milyen szén-dioxid kibocsátással jár egy banán vagy cipő szállítása Magyarországra?
  • Vajon meglepődne, ha tudná, hogy mekkora CO2 kibocsátás kíséri kedvenc árucikkét, mire a boltban a pénztárnál kifizeti?
  • El tudna vezetni egy 400 m hosszú hajót a legkisebb üzemanyag felhasználással , betartva a szállítási határidőket ?
  • Tudja, hogy a környezetbarát hajózás milyen hatással van az Ön vállalkozása számára?

Jelentkezni lehet a rendezveny@logisztika.hu címen Horváth Editnél.

Adjon visszajelzést!