Az MLBKT Lean Tagozata 2012. augusztus 14-én tartott workshopot, melynek témája az ötletbeadványos rendszerek működése, létjogosultsága volt. Az est háziasszonya, Báthory Zsuzsanna megnyitotta meg a programot, majd Bazan Norbert (Robert Bosch Elektronika Kft.) rövid bemutatkozása után a résztvevők néhány saját környezetükből hozott ötletet osztottak meg egymással.

Vannak jó ötleteink

Az MLBKT Lean Tagozata  2012. augusztus 14-én tartott workshopot, melynek témája az ötletbeadványos rendszerek működése, létjogosultsága volt.  Az est háziasszonya, Báthory Zsuzsanna megnyitotta meg a programot, majd Bazan Norbert (Robert Bosch Elektronika Kft.) rövid bemutatkozása után a résztvevők néhány saját környezetükből hozott ötletet osztottak meg egymással.

Az életből vett példák jól szemléltették az ötletek újító erejét, de ugyanakkor változékonyságát is. A résztvevők által bemutatott ötletek kérdéseket generálva egészen interaktívvá tették a workshop-ot. A példák megosztása után a Bosch-nál alkalmazott rendszer működését ismertette az előadó, mely sokakban kérdéseket vetett fel. A kérdések feszegették a folyamat szereplőinek feladatait, a dolgozók motivációját, az ötletekért járó honorálás rendszerét.

Az est folyamán szóba kerültek továbbá az ötletrendszer bevezetésének nehézségei, a javaslatok számának növeléséhez hozzájáruló aktivitások, a beadott ötletek számában megfigyelhető szezonalitások, trendek és az ezeket kiváltó tényezők.
A Lean Tagozat augusztusi eseménye ismét interaktívra és gondolatébresztőre sikerült, köszönet ezért a meghívott előadónak és minden résztvevőnek, akik idejüket áldozták erre a hasznos közös gondolkodásra.

Adjon visszajelzést!