10 ok, amiért érdemes logisztikai, disztribúciós és beszerzési szakokon másoddiplomát szerezni

10 ok, amiért érdemes logisztikai, disztribúciós és beszerzési szakokon másoddiplomát szerezni

Budapesti Corvinus EgyetemA Budapesti Corvinus Egyetem – vagy ahogyan talán ismerősebb, a Közgáz – másoddiplomás képzése biztos befektetés azoknak a logisztikusoknak, akik szeretnék stabil alapokra helyezni vezetői karrierjüket

A másoddiplomás képzések a vállalati gyakorlatban megszerzett tapasztalatot segítik rendszerezni, elméleti keretbe ágyazni úgy, hogy az szervezettől és körülményektől függetlenül bárhol használható legyen.

A februárban induló logisztika és ellátási lánc menedzsment szakon és a nemzetközi disztribúció szakon szerzett tudás a világ bármely supply chain szervezetében megállja a helyét.

10 ok, amiért érdemes logisztikai, disztribúciós és beszerzési szakokon másoddiplomát szerezni

1. Mélyebb tudás = jobb munka = magasabb fizetés

Lehet, hogy nem fogják holnaptól felemelni a béredet, de ha új munkát keresel, akkor ? ha diplomáid mellett néhány év szakmai tapasztalatot is fel tudsz mutatni ? akár 15-20 százalékkal magasabb bért alkudhatsz ki. A munkaadódnak is megéri, ha megszerzed a jelenleg elérhető legkorszerűbb tudást, mert eredményesebben fogod végezni a munkádat. Érdemes tehát egy gyors számítást végezni: mennyi idő alatt térül meg a tandíj összege?

2. A céged is fizetheti, kérd ezt karácsonyra!

 

Tartozik egy szívességgel a főnököd a túlóráid miatt? Itt a pillanat, hogy viszonozza azzal, hogy beiskoláz téged. Gondoltad volna, hogy a logisztikai és beszerzési másoddiplomák több mint 90 százalékát nem a hallgatók, hanem a munkaadóik finanszírozzák? A munkáltatók ezzel a befektetéssel kifejezhetik elkötelezettségüket és bizalmukat a legjobb vezetőik iránt.

3. Kitáruló karrier-lehetőségek 50-en túl is

Másoddiplomával a kezedben nagyobb eséllyel pályázhatsz magasabb pozíciókra. Egy jó nevű egyetem oklevelével a nemzetközi karrierre is szép kilátásaid lehetnek. Felnőtteknek is!

4. Kapcsolati hálót lehet építeni

Egy posztgraduális képzés, valljuk be, mindig is elitképzés marad. Az évfolyamtársaid ? hozzád hasonlóan ? tudásra szomjas, szorgalmas és jövőbe tekintő emberek lesznek, akikkel a barátságból emberileg és szakmailag is profitálhattok később.

5. Motiváló kihívások kiégés határán álló menedzsereknek

Ha már úgy érzed, kezdesz belefásulni a munkába, ha már nem motivál semmi, akkor egészen biztosan itt az ideje új kihívásokat keresni. Továbbtanulni még mindig kevésbé kockázatos, mint felmondani és más lehetőségre várni. Hidd el, nem késő újrakezdeni!

6. Tapasztalt rókáktól, gyakorló vállalati szakemberektől lehet tanulni

Nem szabad elfelejteni, hogy a másoddiplomás képzés nem doktori képzés! Itt nem tudományos kutatásokban fogsz elmélyülni, hanem az elméleti összegzés mellett gyakorlatias szemléletű tudást is kapsz igazi szakmai nagyágyúktól.

7. Már egy év alatt is szerezhető másoddiploma

Igen, valóban. Már két félév alatt is teljesíthető néhány képzés, hiszen nincs szükség alapozó kurzusokra. Rögtön a lényegre térhetünk. Ilyen egy év alatt teljesíthető szak a nemzetközi disztribúció és a beszerzési menedzsment.

8. Specializálódhatsz a szakterületeden belül

Egy-egy különleges szakon olyan speciális tudásra tehetsz szert, amivel nem sokan szaladgálnak az országban. Itthon szerzett beszerzési másoddiplomája például mindössze néhány tucat embernek lehet az országban szeptemberig. A nemzetközi disztribúciós szak pedig idén januárban indul először.

9. Példát mutatsz a beosztottjaidnak

A jó példa márpedig ragadós. Ha beosztottjaid azt látják, hogy nem restellsz újra iskolapadba ülni, ők is érzik majd, hogy hasznos, ha fejlesztik magukat. Motiváló lehet számukra az is, ha megosztasz velük egy-két új gondolatot, amit az órákon hallottál.

10. Tanulni jó!

Hidd el, teljesen más lesz visszaülni az iskolapadba érett fejjel. A képzés hozzásegít téged ahhoz, hogy pontosabban megértsd a munkád egyes folyamatainak hátterét. Élvezni fogod!

Persze nem csak előnyei vannak a posztgradnak. Amikor belevágsz egy másoddiplomás képzésbe, mindenképpen beszéld meg a családoddal és a főnököddel. Az ő támogatásukra nagy szükséged lesz! Jó hír viszont, hogy az MLBKT és a Budapesti Corvinus Egyetem logisztikai és beszerzési szakos posztgraduális képzésein ? a hallgatók kérésére ? nincs klasszikus vizsgaidőszak, év közben folyamatosan kell teljesíteni a vizsgákat.

Bővebb információ MOST!

Tele vagy kérdéssel? Ez természetes!

Kérj személyre szabott tanácsot Csepely Krisztina oktatásszervezőtől a krisztina.csepely@logisztika.hu címen vagy az 1/267-8740-es telefonszámon.

 

A határidő közel: a Budapesti Corvinus Egyetem és az MLBKT közös logisztika és ellátási lánc menedzsment szakirányú továbbképzésre és a nemzetközi disztribúciós szakra 2012. január 8-ig lehet jelentkezni.

Adjon visszajelzést!