A partnerek 98%- a nyilatkozott úgy, hogy fontos számára a cég megbízhatósága, így az Euro-Log teljesítményét 93%-ra, a megbízhatóságát 84%-osra értékelték mértékadó versenytársakhoz viszonyítva.

Intézményi tagunk jelenti: Az Euro-Log titka – az ügyfélkiszolgálás erősítése

Az Euro-Log már évek óta tudja, hogy tudatosan tervező szolgáltatóként csak akkor lehet sikeres, ha részletesen megismeri az ügyféligényeket és törekszik a szolgáltatás minőségének folyamatos javítására. Ehhez 2009-ben segítségül hívta a ?Legendás Szolgáltató Analízis?-t (LSA), amelyhez egy professzionális vezetési tanácsadó és továbbképző céget vett igénybe. Az akkori eredmények visszamérése történt meg 2012 őszén, ahol a komplex logisztikai szolgáltató újra megkérdezte magyar és külföldi top ügyfelei mellett a főleg nyugati és keleti relációjú megbízóit is.

A 24+1 kérdésből álló kérdőívet 63%-os kitöltési arányban küldték vissza az ügyfelek a kiértékelést végző független tanácsadó cégnek. A vizsgálat a ?teljesítmény?, ?fontosság? és ?összehasonlítás a mértékadó versenytársakkal? témakörökben gyűjtött értékes, előremutató válaszokat az Euro-Log Csoport számára. A partnerek visszajelzésén túl a szervezet saját magát is értékelte, így kapva teljesebb képet az elmúlt évek szolgáltatási szintjéről.

2009-hez képest 25%-kal több kérdést vizsgált a cég.  Az összesített eredmény, a skála szerinti eredményeket figyelembe véve, átlagosan 2% pozitív változást mutatott a 3 évvel ezelőtt mért eredményekhez viszonyítva. A szervezet a 2009-2012 között erősödő piaci verseny ellenére a szolgáltatási teljesítményén javított, a versenytársakkal való összehasonlítás során pedig szinten tudta tartani a 2009-ben elért eredményeit.

A kérdésekre adott válaszok alapján kiemelt eredménnyel zárult az adatok összesítése az alábbi mutatószámok esetében:

–  Az ügyfelek 95%-a fontosnak ítélte meg, hogy mennyire gyorsan elérhető a cég. A felmérésben résztvevők 81% -osra értékelték az Euro-Log Kft. gyors elérhetőségét a mértékadó versenytársakhoz képest.

– A partnerek 98%- a nyilatkozott úgy, hogy fontos számára a cég megbízhatósága, így az Euro-Log teljesítményét 93%-ra, a megbízhatóságát 84%-osra értékelték mértékadó versenytársakhoz viszonyítva.

– A vevők 96%-a fontosnak ítélte meg az árat, és 80%-uk pozitívnak minősítette a logisztikai szolgáltatót, amelyben az EuroLog Kft.  72%-os eredményt tud felmutatni a mértékadó versenytársakhoz képest.

A felmérés célja az volt, hogy olyan visszajelzéseket kapjon a cég, amely továbbra is meghatározza a fejlesztési prioritásokat a jövőben. A visszaküldött válaszok alapján a logisztikai cég eltökélt célja, hogy a legmagasabb szintű és minőségű szolgáltatást nyújtsa partnerei részére, ezért az alábbi faktorok javítása szükséges a még nagyobb versenyelőny elérése érdekében: speciális igények kielégítése, még alacsonyabb hibaszázalékok a közös munka során, minőséget és szolgáltatási szintet figyelembe vevő versenyképes árak.

A siker titka a +1% nyújtása túlteljesítve ezzel mind a versenytársak által nyújtott szolgáltatási szintet, mind pedig a vevői elvárásokat. Összesítésben a legmagasabb pontszámot a rugalmasság, az azonnali problémamegoldás, a szállítási határidők betartása és a professzionális reklamáció-kezelés kapta. A keleti piacok logisztikai szakértőjeként az Euro-Log meglévő hazai és külföldi partnerei, keleti és nyugati relációjú megrendelői a professzionális ügyfélkezelést kiemelten fontosnak tartották, amely a hosszú távú megbízások alapját adja.

Az MLBKT intézményi tagjai évente három alkalommal ingyenesen jelentethetnek meg PR-cikket a társaság honlapján és hírlevelében. A közleményeket változtatás nélkül jelentetjük meg, azok tartalmáért a cég felel. Ha Ön is szeretne élni a lehetőséggel, írjon a logisztika@logisztika.hu címre!

Adjon visszajelzést!